06:28 18 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.65
  • RUB0.28
  • RON4.18
  • UAH0.68
Societate
Sa primesc un link scurt
Moldoveni, decedați într-un grav accident la Kaluga (19)
31730

Un bărbat de 20 de ani care a avut de suferit în urma accidentului din regiunea Kaluga, Rusia va fi adus acasă cu trenul.

CHIȘINĂU, 10 iul — Sputnik. Încă o victimă a teribilului accident produs în regiunea Kaluga urmează să fie adusă acasă de reprezentanții Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI. Reprezentantul SMURD va ajunge astăzi în Federația Rusă pentru a prelua pacientul și al aduce în țara noastră. 

Al cincilea pacient este un bărbat în vârstă de 20 de ani care a suportat diverse traumatisme în urma accidentului. Acesta va fi preluat de ofițerul IGSU și va fi transportat la Chișinău prin intermediul trenului de pe cursa Moscova — Chișinău. 

Pe parcursul drumului pacientul va fi monitorizat de medicul din cadrul SMURD care va acorda toată asistența necesară pentru ca acesta să ajungă în siguranță în Republica Moldova.

Trenul de pe cursa Moscova — Chișinău urmează să ajungă în Capitală duminică la ora 19:17.

De pe peronul gării acesta va fi preluat de un echipaj cu ambulanță SMURD și va fi adus la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală pentru tratament.

Potrivit IGSU, bunurile materiale a persoanelor decedate și traumatizate în tragicul accident din Kaluga care se aflau în microbuzul accidentat au fost preluate de ofițerii Inspectoratului, iar rudele și apropiații pot beneficia de ele după ce prezintă actele de confirmare.

Mai mult, o parte din ele deja au fost oferite rudelor, iar alții urmează să le primească. Tragicul accident produs în regiunea Kaluga a luat viața a șase cetățeni ai Republicii Moldova, iar alte 8 persoane din țara noastră au primit diverse traumatisme. Gestionarea cazului a fost efectuată prin crearea unei celule de criză, iar Guvernul Republicii Moldova a acoperit toate cheltuielile de repatriere a cetățenilor țării noastre. 

Тема:
Moldoveni, decedați într-un grav accident la Kaluga (19)

Tematic

În ce stare se află persoanele rănite în accidentul de lângă Kaluga: Detalii
Îi aduc în sicrie: Moldovenii morți în accidentul din Kaluga vor fi aduși miercuri acasă
Tagurile:
aduse, Kaluga, acasă, victime, Rusia


Știrile Zilei