09:26 18 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.42
  • USD17.60
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.73
Autoritățile de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina s-au întâlnit ieri, 13 august 2018

Se schimbă regulile de trecere a hotarului cu Ucraina

© Photo: Poliția de frontieră
Societate
Sa primesc un link scurt
81710

La un punct de traversare a frontierei moldo-ucrainene nu vor mai fi lăsate să treacă microbuzele.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Reprezentanții celor patru autorități de frontieră și vamale, din Republica Moldova și Ucraina, au identificat în cadrul unei ședințe comune soluțiile pentru degajarea circulației transfrontaliere. Evenimentul a avut loc la punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe. 

”În contextul afluxului masiv de traversări care se înregistrează în anume ore/zile pe perioada estivală, a fost necesară o astfel de întâlnire pentru a analiza situația ce se creează periodic în cele două puncte de trecere și lansarea unei noi reguli de trecere a graniței moldo-ucrainene cu vehiculul, identificată ca o soluție de fluidizare a traficului”, precizează într-un comunicat de presă Poliția de Frontieră din Moldova. 

Grupul de lucru a propus ca microbuzele și autocarele să fie redirecționate către punctul de trecere Tudora-Starokazacie, iar prin punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe să se autorizeze doar trecerea autoturismelor. Potrivit Poliției de Frontieră, propunerea urmează să fie promovată la un nivel mai înalt și în timpul apropiat să se implementeze.

Premierul Filip i-a scris o scrisoare Vioricăi Dăncilă>>>

Pentru informarea conducătorilor auto despre noua regulă de trecere a frontierei prin aceste puncte de trecere, patrule mobile ale Poliției de Frontieră vor fi amplasate pe direcțiile de deplasare spre puncte și care vor asigura redirecționarea traficului.

Fluxul de traversări persoane, înregistrat sâmbăta și duminica trecută prin punctele de trecere de la Tudora și Palanca, a fost cu 35 la sută mai mare decât în zilele de lucru. 

Tematic

Trafic infernal la unele puncte de trecere a frontierei: Cozi imense la ieșirea din țară
Moldovenii nu pot ieși din țară: Iată ce se întâmplă la trecerea frontierei cu Ucraina
Atenție: Recomandări pentru persoanele care planifică să traverseze frontiera de stat
Tagurile:
punctul de trecere de la Tudora, frontiera moldo-ucraineana, trecere, reguli, Palanca


Știrile Zilei