12:57 19 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.39
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
Un pod s-a prăbușit pe autostrada A10, din Nordul Italiei, în orașul Genova

Autoritățile au decis cum va fi adus acasă moldoveanul mort în orașul Genova

© AFP 2019 / ANDREA LEONI
Societate
Sa primesc un link scurt
Pod prăbușit în Italia - moldoveni printre victime (15)
16810

Bărbatul mort în urma prăbușirii podului din Genova va fi adus acasă cu ajutorul unei companii de pompe funebre.

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Ofițeri din cadrul Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI vor contracta o companie specializată pentru a aduce în Republica Moldova corpul neînsuflețit al bărbatului decedat în urma prăbușirii unui pod la Genova. 

Acțiunea va avea loc în contextul deciziei luate de premierul Pavel Filip. IGSU în comun cu reprezentanții secții consulare a țării noastre în Italia vor perfecta toate procedurile necesare pentru a aduce acasă corpul neînsuflețit al persoanei. Cheltuielile de repatriere a corpului neînsuflețit vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova.

Amintim că în urma prăbușirii unui pod în orașul Genova, un moldovean în vârstă de 44 de ani a decedat. Acesta avea dublă cetățenie, moldovenească și română, și era din satul Taraclia, Căușeni. Anatolie Mălai lucra în calitate de șofer de TIR în Franța.

IGSU monitorizează situația și se va implica în toate procedurile necesare. Totodată Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI monitorizează cazul moldovenilor traumatizați în orașul Sankt Petersburg. Potrivit sursei, aceștia ar putea fi aduși acasă de salvatori doar după ce starea de sănătate se va stabiliza, iar medicii din Federația Rusă vor lua decizia de externare.

Тема:
Pod prăbușit în Italia - moldoveni printre victime (15)

Tematic

Moldoveanul decedat la Genova va fi adus acasă: Iată cine va suporta cheltuielile
Ultimă oră: Un moldovean, printre persoanele decedate la Genova - Detalii
Tagurile:
acasa, autoritati, decis, adus, moldovean, Moldova, Italia


Știrile Zilei