20:31 19 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse

Moldovenii ar putea întâmpina dificultăți la revenirea din vacanța, din Bulgaria

CC BY 3.0 / Gonzosft / Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse
Societate
Sa primesc un link scurt
64820

Moldovenii care au planificat să revină duminică din Bulgaria sau Grecia și să traverseze hotarul pe la punctul de trecere româno-bulgar Ruse, trebuie să știe despre modificările pe care le anunță autoritățile de la Sofia și București.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Toate persoanele care vor trece duminică, 19 august, print punctul de frontieră Ruse, de la hotarul României cu Bulgaria, sunt preîntâmpinate că ar putea sta mai multe ore la coadă. 

La această dată, potrivit autorităților române, există premisele ca la ieșirea din Bulgaria, prin punctul de frontieră Ruse, la plata taxei de pod, să se creeze coloane mari de autoturisme și autocare, fapt ce va duce la creșterea timpilor de așteptare la trecerea frontierei către România, în special în a doua parte a zilei, atunci când turiștii se vor întoarce în număr considerabil către România.

Autoritățile vamale bulgare, de asemenea, le recomandă turiștilor care aleg vama Ruse să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod, și anume doi euro, în vederea reducerii timpilor de așteptare la procesarea și eliberarea documentelor justificative tip chitanțe, facturi, bonuri fiscale.

Agenția ”Vămi” din Bulgaria, responsabilă cu colectarea taxelor de pod la PCTF Ruse, va întreprinde măsurile necesare pentru fluidizarea, pe cât posibil, a circulației de autoturisme și autocare. Acest lucru ar putea duce la oprirea temporară a traficului greu și operarea, în condiții de urgență, a traficului ușor.

Se recomandă firmelor de transport internațional de marfă sau pasageri care tranzitează teritoriul bulgar să ia măsurile adecvate în vederea organizării itinerariilor de deplasare și stabilirii programului de lucru al șoferilor, prin luarea în considerare a unor timpi de așteptare considerabil măriți la trecerea frontierei prin PCTF Ruse.

Tematic

Se schimbă regulile de trecere a hotarului cu Ucraina
România, măsuri urgente la hotar cu Moldova legate de pesta porcină - omoară tot
Tagurile:
moldoveni in vacanta, vama Ruse, Romania, Bulgaria


Știrile Zilei