20:51 22 Mai 2019
În direct
  • EUR20.02
  • USD17.96
  • RUB0.28
  • RON4.20
  • UAH0.69
ușă

Fiscul le-a bătut la ușă și i-a întrebat dacă au chiriași – vezi ce a urmat

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
90910

Inspectorii fiscali au aplicat amenzi de mii de lei persoanelor care au dat în chirie bunurile imobile și nu au declarat la stat venitul obținut.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Peste 464 de mii de lei au fost colectați de Serviciul Fiscal de Stat în urma controalelor fiscale a persoanelor fizice care dau în locațiune bunurile imobiliare. 

Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat, în perioada ianuarie-iulie, o campanie de informare a cetățenilor cu privire la prevederile legislației în vigoare în partea ce ține de darea în chirie/locațiune/arendă a bunurilor imobile.

În cadrul acțiunilor desfășurate de către autoritatea fiscală națională au fost identificate 2 427 de persoane fizice proprietari care transmit în chirie bunurile imobile și au fost demarate acțiuni de conformare față de ele. În același timp, s-au efectuat controale fiscale la 234 persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget plăți de bază – 382,7 mii de lei, penalități – 55,7 mii de lei și amenzi – 26 de mii de lei.

În perioada ianuarie – iulie,  s-a constat înregistrarea a 4 994 de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile.

Tematic

Declarația pe venit. Ce trebuie să știm când mergem la fisc
Avertisment de la fisc: Ce vor păți contribuabilii dacă nu vor face asta de urgență
Tagurile:
apartamente in chirie, arenda, fisc, chirie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei