20:10 05 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Societate
Sa primesc un link scurt
28710

Premierul Pavel Filip a făcut o declarație de ultimă oră despre vacanța de nouă zile. Ce se va schimba.

CHIȘINĂU, 22 aug – Sputnik. Șeful Guvernului de la Chișinău a făcut o declarație de ultimă oră despre vacanța bugetarilor de la sfârșitul lunii august.

Oameni
© Sputnik / Владимир Федоренко

Pavel Filip a declarat că el personal, alături de alți colegi de-ai săi și instituții guvernamentale, va renunța la cele nouă zile de odihnă. Premierul a afirmat că va munci în aceste zile, deoarece este mult de muncit.  

”Voi munci în această minivacanță ca și mulți colegi de-ai mei. Chiar și unele instituții se vor afla la muncă în această perioadă. Avem mult de muncă”, a declarat premierul. 

Bugetarii din Moldova vor intra de la sfârșitul acestei săptămâni într-o vacanță de nouă zile. Acesta va începe pe data de 25 august și se va încheia la 3 septembrie. 

Conform prevederilor Codul Muncii, zilele 27 şi 31 august sunt declarate zile de sărbătoare nelucrătoare. În acest an, data de 27 august cade în zi de luni, iar 31 august – în zi de vineri. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a propus ca zilele 28, 29 şi 30 august – marți, miercuri și joi – să fie considerate zile de odihnă. Recuperarea acestor zile va avea loc în zilele de sâmbătă: 8 și 29 septembrie şi 20 octombrie.

Cabinetul de Miniștri a avut deja o vacanță de două săptămâni, în perioada 6-20 august. 


Tematic

Cunoaște-ți drepturile: Ce poți face dacă zborul către destinaţia de vacanță a fost anulat
Plecați în vacanță? Nu mai aveţi nevoie de aceste acte atunci când porniţi la drum
Tagurile:
vacanta, august, Pavel Filip


Știrile Zilei