18:38 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72
bebeluș la spital

Alarmant: Crește numărul cazurilor de rujeolă - câte persoane s-au îmbolnăvit până acum

CC0 / Pixabay / rawpixel
Societate
Sa primesc un link scurt
148 0 0

Oamenii pot verifica în timp real câte cazuri de rujeolă sunt înregistrate în țara noastră.

CHIȘINĂU, 22 aug — Sputnik. Agenția Națională pentru Sănătate Publică a creat un banner pe pagina sa oficială unde oamenii pot vedea în timp real câte persoane au fost diagnosticate cu rujeolă și câte sunt suspectate că ar fi contaminate.

Potrivit ultimelor date publicate, de la începutul acestui an și până în prezent au fost înregistrate 142 de cazuri de rujeolă confirmate, iar alte 63 de persoane au avut suspecții de rujeolă.

Doar în luna august au fost înregistrate 168 de cazuri de boală, dintre care 105 au fost confirmate și 63 de cazuri suspecte.

În ultima săptămână, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă au fost înregistrate în raioanele Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul și Hâncești.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au anunțat anterior că Moldova este sub cod portocaliu de rujeolă. În aceste condiții se iau măsuri stricte de monitorizare a extinderii virusului și combatere a acestuia.

În Găgăuzia niciun copil nu va fi primit la școală pe unu septembrie dacă nu va fi vaccinat. Ei vor trebui să prezinte certificatul medical privind vaccinarea împotriva rujeolei. Decizia a fost luată în cadrul comisiei pentru situaţii excepţionale, care a avut loc la Comrat.

Autorităţile locale susţin că situaţia în regiune este gravă, iar reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu exclud că în Ceadîr-Lunga ar putea fi instituit codul roşu de rujeolă. Focarul a izbucnit într-o tabără neautorizată din Ungheni. Virusul a fost depistat la un copil care se întorsese recent din Ucraina. Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz.

Tematic

Noi cazuri de rujeolă confirmate în Moldova: Detalii îngrijorătoare
Vom avea epidemie de rujeolă în Moldova? Iată ce spun autoritățile
Tagurile:
până acum, îmbolnăvire, rujeolă, cazuri, număr, Moldova


Știrile Zilei