15:53 11 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.35
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.74
Femeie - Imagine Simbol

Rușinos: O femei din Capitală a încercat să-i facă asta cu un funcționar

© CC0 / Pixabay / kaboompics
Societate
Sa primesc un link scurt
342 0 0

Fapta rușinoasă a unei femei, directoare a unei școli profesionale, a fost deconspirată de un funcționar.

CHIȘINĂU, 23 aug — Sputnik. Directoarea unei școli profesionale va fi judecată pentru trafic de influență, după ce a încercat să mituiască un funcționar.

Temei pentru începerea urmăririi penale a servit denunţul unui funcționar din cadrul Agenţiei Naţionale de Asigurare a Calităţii în Educaţie şi Cercetare.

Aceasta a declarat că administratoarea unei instituţii private de învăţământ din Chișinău, specializată pe cursuri de formare profesională, a încercat să-l mituiască cu 300 de dolari SUA.

Potrivit procurorilor, directoarea solicitase anterior o evaluare din partea Agenţiei Naţionale de Asigurare a Calităţii în Educaţie şi Cercetare a instituției de învățământ administrate, în vederea acreditării unui şir de programe de formare profesională.

În urma vizitei efectuate la sediul acesteia, comisia a identificat o serie de neajunsuri. Prin urmare, în schimbul a 300 dolari SUA, bănuita solicita influențarea de către funcționar a membrilor comisiei de acreditare, pentru ca aceasta să ignore deficiențele depistate și să soluționeze cererea în vederea acreditării instituției.

Rușinos: Acești bărbați au făcut asta chiar în centrul Capitalei — Video>>>

Inculpata și-a recunoscut vina, iar dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă o amendă în mărime de la 2000 până la 3000 unități convenționale sau privațiune de libertate de până la trei ani.

 

Tematic

Grav și rușinos: Vezi ce a făcut un medic șef din cadrul unui spital
Rușinos: Un bărbat din Capitală a făcut asta chiar sub camerele de supraveghere
Rușinos și criminal: Un avocat din Nisporeni ar fi estorcat mii de euro de la clientul său
Tagurile:
functionar, directoare, dolari, procurori, scoala, mita, Procuratura, Moldova, Chisinau


Știrile Zilei