08:56 21 August 2019
În direct
  • EUR19.64
  • USD17.72
  • RUB0.27
  • RON4.15
  • UAH0.70
Eliberarea puietului de pește într-un lac de acumulare

Decis: Va reuși oare Guvernul să facă pace între agricultori și piscicultori - detalii

© Photo: Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Societate
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (144)
10810

Guvernul a decis să-i împace pe agricultori și piscicultori - iată care sunt noile modificări operate de membrii Cabinetului de Miniștri în regulamentul de exploatare a lacurilor de acumulare și iazurilor.

CHIȘINĂU, 23 aug — Sputnik. Cabinetul de Miniștri a aprobat mai multe modificări la Regulamentul-tip de exploatare a lacurilor de acumulare și iazurilor. Astfel, documentul reglementează volumul de apă care poate fi utilizat pentru irigare și piscicultură din aceleași lacuri de acumulare sau iazuri. Acest lucru va fi făcut în baza unor calcule de gospodărire a apelor, de către utilizatorii de apă în comun cu autoritatea administrativă de gestionare a apei, care vor fi incluse în autorizația de mediu pentru folosinţă specială a apei.

Totodată, deținătorul acumulării de apă va instala mirele hidrometrice gradate pe taluzul din amonte al bazinelor sau pe turnul evacuatorului de apă. Pe acestea va fi indicat nivelul minim al apei admis pentru irigare şi cota nivelului maxim al volumului intangibil de apă pentru piscicultură. Limitarea sau interzicerea folosirii apei va putea fi declarată doar de Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova în caz de situaţii excepţionale.

O altă prevedere îi obligă pe deținătorii bazinelor acvatice, indiferent de forma de proprietate, să nu îngrădească accesul la folosirea apei pentru necesităţile comunităţii.

Autorii documentului speră că odată cu aprobarea noilor modificări vor reuși să amelioreze situația în domeniul gospodăririi apelor și va permite soluționarea litigiilor dintre utilizatorii de apă și deținătorii bazinelor acvatice, dar și la dezvoltarea unei agriculturi competitive în țara noastră.

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (144)

Tematic

Șocant: Iată motivul pentru care tot mai puțini fermieri fac agricultură ecologică
Startup în agricultură, dar nu pentru toți: Anunț discriminator făcut de autorități
Vor avea sau nu fermierii un impozit unic în agricultură
În regiunea transnistreană va fi reabilitat sistemul de irigare
Tagurile:
piscicultori, decis, detalii, pace, agricultori, Guvern


Știrile Zilei