03:44 20 Martie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.22
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.63
Vara, foto de arhivă

Minivacanță, dar nu pentru toți: Ce instituții vor activa săptămâna viitoare

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
879 0 0

Spitalele și policlinicile din țară își vor desfășura activitatea conform graficului săptămâna viitoare.

CHIȘINĂU, 23 aug — Sputnik. Policlinicile și spitalele din Moldova vor activa în perioada minivacanței bugetarilor, cu excepția zilelor de sărbătoare de 27 și 31 august. Astfel, în zilele de 28, 29 şi 30 august, își vor desfășura activitatea conform programului obișnuit atât medicii de familie, cât și specialiștii.

Bugetarii din Moldova vor intra de la sfârșitul acestei săptămâni într-o vacanță de nouă zile. Acesta va începe pe data de 25 august și se va încheia pe 3 septembrie. 

Anterior, alte trei instituții din țară au anunțat că renunță la minivacanța de la sfârșitul lunii august. Este vorba de Serviciul Vamal, Serviciul Fiscal de Strat și Agenția Servicii Publice.

Conform prevederilor Codul Muncii, zilele de 27 şi 31 august sunt declarate zile de sărbătoare nelucrătoare. În acest an, data de 27 august cade în zi de luni, iar 31 august — în zi de vineri. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a propus ca zilele 28, 29 şi 30 august — marți, miercuri și joi — să fie considerate zile de odihnă. Recuperarea acestor zile va avea loc în zilele de sâmbătă: 8 și 29 septembrie şi 20 octombrie.

Tematic

Încă două instituții au renunțat la minivacanță: Care sunt acestea
Tagurile:
vor activa, saptamana viitoare, minivacanță, institutii, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei