07:11 24 Mai 2019
În direct
  • EUR20.08
  • USD18.03
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Victoriabank

BNM a anulat regimul de supraveghere a „Victoriabank”

© Sputnik / Rodion Proca
Societate
Sa primesc un link scurt
171 0 0

Banca Națională a Moldovei a ridicat regimul de supraveghere intensivă a BC „Victoriabank” SA.

CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a ridicat regimul de supraveghere intensivă a BC „Victoriabank” SA.

Potrivit unui comunicat al BNM, decizia a fost luată după ce s-a constatat că banca asigură transparentizarea structurii acționariatului băncii ca urmare a achiziționării a 72,19 la sută din capitalul social de VB Investment Holding BV, societate deținută de Banca Transilvania din România în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

În același timp, a fost aprobat un nou Consiliu de administrație al băncii, care este funcțional din data de 9 august. Totodată, a fost diminuat soldul creditelor neperformante în perioada 2017-2018 și realizate acțiunile incluse în planurile de remediere prescrise anterior de BNM.

Banca a fost plasată în supraveghere specială pe 11 iunie 2015 din cauza neregulilor stabilite atunci de către Banca Națională. În octombrie 2016, supravegherea specială a fost înlocuită cu supravegherea intensivă, urmare modificărilor legislative.

În iarna și primăvara acestui an, au avut loc licitații pe piața reglementată a Bursei de Valori a Moldovei, la care s-au vândut pachetele de acțiuni cu o cotă de 39,2 la sută și, respectiv, de 5,42 la sută din capitalul băncii. Drept urmare, investitor a devenit Banca Transilvania, primul grup bancar ca mărime din România, în parteneriat cu BERD. În prezent, acestea dețin o cotă de 72,19 la sută din capitalul social al B.C. „Victoriabank”. 

Tematic

BNM anunță onorarii de până la 10 mii de lei. Cine sunt fericiții
Iată cât aur și valută are Moldova: BNM oferă detalii despre rezervele statului
Tagurile:
supraveghere speciala, Victoriabank, Moldova, BNM
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei