15:20 19 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.54
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Noaptea muzeelor, cetatea Soroca

Turiștii interesați de țara noastră: Motivul pentru care ne vizitează

© Sputnik / Rodion PROCA
Societate
Sa primesc un link scurt
119 0 0

Cei mai mulți turiști au venit în țara noastră din România, Ucraina și Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 31 aug — Sputnik. Românii, ucrainenii și rușii sunt principalii vizitatori ai Republicii Moldova. Aceștia preferă să exploreze ținuturile moldovenești cu automobilul.

Potrivit Biroul Național de Statistică, în ianuarie-iunie 2018, au venit în Moldova cu avionul peste 108 mii de români, iar cu mașina — peste un milion.

Ucrainenii au vizitat mai puțin țara noastră. Este vorba de peste 20 de mii de turiști veniți cu avionul și peste 436 de mii veniți cu mașina. Și rușii preferă să vină în Moldova. Peste 106 mii de oamenii din Federația Rusă au ajuns în țara noastră cu avionul, iar aproape 26 de mii — cu mașina.

În topul turiștilor care au vizitat Moldova în perioada ianuarie-iunie 2018 se mai regăsesc bulgarii, italienii, germanii, turcii și americanii.

O carte de vizită a țării noastre sunt beciurile de la Cricova. Oraşul subteran, care are străzi şi bulevarde, se întinde pe o suprafaţă de 80 de kilometri, şi este vizitat, anual, de mii de turişti străini. La fel, turiștii pot merge și la Castelul Mimi din satul Bulboaca, la Orheiul Vechi, la Mănăstirea Curchi și la Conacul lui Manuc Bei din orașul Hâncești.

Tematic

Pensiunile agroturistice: Destinații atractive pentru moldoveni și turiști străini
Tagurile:
viziteaza, tara noastra, interesati, turisti, motiv, Moldova


Știrile Zilei