21:24 03 Decembrie 2020
În direct
  • EUR20.81
  • USD17.27
  • RUB0.23
  • RON4.27
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
17101

În România numărul persoanelor decedate din cauza virusului West Nile, transmis de țânțari, a crescut la 12. Autoritățile române anunță despre apropierea de vârful epidemic din acest sezon.

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii din România de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile,  din  data de 2 mai și  până în data de 29 august, în țara vecină au fost înregistrate 117 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 12 decese.

medic
© Sputnik / Максим Богодвид

Cele 12 decese au survenit la pacienți care prezentau co-morbidități. 5 decese  s-au înregistrat în București, 2 în județul Olt și câte unul în județele Iași, Galați și Covasna, Constanța și Dâmbovița.

Specialiștii din România anunț că se apropie vârful epidemic din acest sezon, dar nu este vorba despre o epidemie, așa cum a fost în anii 1996, 2010 și 2016.

Vectorii implicați în transmiterea virusului West Nile în țara vrcină îi reprezintă mai multe specii de țânțari răspândiți atât în mediul urban cât și în cel rural.

Specialiștii  menționează că infecția cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătură de țânțar.


Tematic

Virusul mortal transmis de țânțari a provocat șase decese în România
Un virus mortal a făcut o primă victimă la hotarul cu Republica Moldova
Tagurile:
west nile, Romania, virus

Știrile Zilei