00:35 21 Mai 2019
În direct
  • EUR20.01
  • USD17.94
  • RUB0.28
  • RON4.21
  • UAH0.68
Traseu

Șoferii din Moldova vor avea două permise de conducere

© Sputnik / Rodion PROCA
Societate
Sa primesc un link scurt
21051119

De astăzi, toți șoferii din Moldova pot depune cerere pentru obținerea celui de-al doilea permis, care va fi aplicat în traficul internațional și care va costa 320 de lei.

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Agenția Servicii Publice (ASP) a început să primească cereri pentru eliberarea permisului de conducere internațional. Documentul este perfectat la solicitare, în baza permisului de conducere naţional. Modelul a fost aprobat de către Guvern cu respectarea prevederilor Convenţiei asupra circulaţiei rutiere încheiată la Viena în 1968.

Pentru a intra în posesia permisului de conducere internațional solicitanții trebuie să prezinte  actul de identitate, permisul de conducere național de tip nou, modelul 2008 sau 2015, cu statut valabil, dovada achitării tarifului stabilit și cererea-tip. 

Tariful pentru eliberarea documentului în 30 de zile este de 320 de lei și poate varia în funcție de termenul de perfectare solicitat. 

Permisul de conducere internațional va fi valabil la conducerea vehiculelor în traficul internaţional numai în prezenţa permisului de conducere naţional și se va elibera pe un termen de până la trei ani. Actul își va pierde valabilitatea la anularea dreptului de a conduce vehicule și la retragerea permisului de conducere naţional. Un alt permis de conducere internațional va putea fi eliberat, la solicitare,  în cazul în care persoana obține un nou permis de conducere naţional.


Tematic

Transnistrenii vor putea pleca peste hotare cu mașinile proprii
Cum își pot recupera banii șoferii care și-au distrus mașinile în gropile din asfalt
Pentru cei cu nervii de fier: Video cu momentul ciocnirii dintre un troleibuz și o mașină
Imagini șocante: Copil sub roțile mașinii, iar tatăl sărind pe acoperișul autoturismului
Tagurile:
trafic internațional, șoferi, permis de conducere, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei