21:06 20 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.50
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.72
Poliția de Frontieră, imagine de arhivă

Care va fi soarta celor doi cetățeni străini care au încercat să pătrundă ilegal în UE

© Facebook / Poliția de Frontieră
Societate
Sa primesc un link scurt
14810

Doi cetățeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera moldo-română pentru a ajunge în UE. Iată care va fi soarta lor - Politia de Frontieră oferă detalii.

CHIȘNIĂU, 6 sept — Sputnik. Doi cetățeni ai Turkmenistanului, de 31 și respectiv 41 de ani, au fost reținuți de polițiștii de Frontieră la punctul de trecere a frontierei Sculeni. Totul s-a întâmplat pe 2 septembrie, când bărbații au încercat să treacă ilegal hotarul moldo-român pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

Potrivit Poliției de Frontieră, bărbați nu aveau acte de identitate asupra lor și nici n-au putut să-și justifice prezența în zonă. Ei au fost escortați la sediul Sectorului pentru stabilirea identității lor.

Ulterior, în cadrul audierilor, aceștia au recunoscut că au ajuns ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. Ei au declarat că le-a reușit să treacă hotarul moldo-ucrainean, prin regiunea transnistreană, la sfârșitul lunii august. Deasemenea, au mărturisit că intenționau să treacă în înot Prutul și să ajungă în una dintre țările Uniunii Europene, de unde au fost deportați acum 3 ani.

”Ca urmare a perchezițiilor asupra bunurilor deținute, de la aceștia au fost ridicate telefoane, produse de necesitate personală și sume de bani: 270 de euro, 500 de dolari, 170 lei și 55 de somoni”, informează instituția printr-un comunicat.

Potrivit oamenilor legii, bărbații au solicitat azil în Republica Moldova și în prezent bărbații se află la centrul de plasament al Biroului Migrație și Azil al MAI.

Pe acest caz au fost inițiate două cauze penale pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei. Totodată a fost formată o echipă, formată din angajații Poliției de Frontieră și Procuratura Ungheni, care ca cerceta toate circumstanțele acestui incident.

Tematic

Cum se circulă la hotarul Republicii Moldova. Poliția de Frontieră oferă detalii
Polițist de Frontieră, membru al unui grup criminal: Contrabandă cu metale neferoase
Au vrut să ducă de nas polițiștii de frontieră: Vezi isprava a doi șoferi
Tagurile:
cetateni straini, care va fi soarta, ilegal, Sculeni, UE


Știrile Zilei