09:26 15 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
CNA

Tupeu infracțional: Un cetățean străin a încercat să-și prelungească termenul de ședere

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
152 0 0

Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au investigat o schemă infracțională.

CHIȘINĂU, 11 sept — Sputnik. Un cetățean străin a fost condamnat pentru trafic de influență la amendă în mărime de 110 mii de lei.

Potrivit procurilor, condamnatul a apelat la un alt cetățean străin, domiciliat în Chișinău, care pretindea că în schimbul a 4000 de euro ar putea influența funcționari din cadrul Biroului Migrație și Azil în vederea soluționării cererii acestuia de a-i fi eliberat permis de ședere pe teritoriul țării.

Anterior, Biroului Migrație și Azil i-a refuzat eliberarea permisului de ședere.

Astfel, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și Centrului Național Anticorupție, au documentat întregul lanț infracțional, format din patru cetățeni străini și doi moldoveni, dintre care un ex-angajat al Biroului Migrație și Azil.

La moment, toți șase indivizi sunt cercetați penal, având statut de învinuiți. Doi învinuiți se află în arest preventiv, unul — în arest la domiciliu, iar ceilalți trei inculpați au interdicție de a părăsi țara.

Tematic

Directoarea unei școli profesionale, acuzată de trafic de fiinţe umane
Trafic de influență: Vezi în ce dosar este vizat un fost polițist
Tagurile:
cetatean strain, trafic de influenta, permis de sedere, euro, lei, Biroul Migratie si Azil, Serviciul de Informatii si Securitate, Centrul National Anticoruptie, Procuratura Anticoruptie, Moldova


Știrile Zilei