22:05 20 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Bancnote cu valorea de 50 și 100 lei moldovenești

Nu va mai trebui să achitați amenzile și penalitățile - detalii

© Sputnik / Evghenii Panasenco
Societate
Sa primesc un link scurt
244020

Odată cu intrarea în vigoare a Legii cu privire la stimularea fiscală, se consideră anulate sumele amenzilor și majorărilor de întârziere pe care urmau să le achite contribuabilii.

CHIȘINĂU, 12 sept — Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat le amintește contribuabililor că, în data de 17 august 2018, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova a fost publicată Legea nr. 180 privind declararea voluntară și stimularea fiscală (în continuare Lege) care prevede procedura de stimulare fiscală ce constă în anularea sumelor amenzilor și majorărilor de întârziere (penalităților) la plățile administrate de Serviciul Fiscal de Stat, Serviciul Vamal și Casa Națională de Asigurări Sociale.

Astfel, conform prevederilor statuate de Lege, se anulează sumele reflectate în sistemul de evidență al Serviciului Fiscal de Stat, amenzile aferente bugetului de stat sau fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală și majorările de întârziere (penalitățile) calculate pentru neplata în termen a impozitelor, taxelor și a altor plăți obligatorii aferente bugetului de stat, inclusiv la defalcările de la impozitele și taxele de stat aferente bugetelor locale, potrivit cotelor procentuale stabilite conform legislației în vigoare, sau aferente fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, neachitate la data punerii în aplicare a prezentei Legi, inclusiv amânate, eșalonate sau aflate la evidență specială conform legislației în vigoare.

Condiția este însă ca subiecții stimulării fiscale să achite, până în data de 20 decembrie 2018 inclusiv, plățile de bază la impozite, taxe și alte plăți aferente bugetului de stat, inclusiv la defalcările de la impozitele și taxele de stat aferente bugetelor locale, potrivit cotelor procentuale stabilite conform legislației în vigoare, sau aferente fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală administrate de Serviciul Fiscal de Stat.

Totodată, documentul mai prevede că, de la data intrării în vigoare a Legii și până la data de 20 decembrie 2018 inclusiv, se suspendă acțiunile întreprinse de executorii judecătorești pentru executarea silită a obligațiilor fiscale sub formă de majorări de întârziere și/sau amenzi calculate până la data intrării în vigoare a Legi.

Tematic

Fiscul a făcut val-vârtej printre comercianții de flori din Chișinău
Fiscul s-a apucat de capul comercianților on-line: Ce au descoperit inspectorii fiscali
Fiscul le-a bătut la ușă și i-a întrebat dacă au chiriași – vezi ce a urmat
Tagurile:
stimularea fiscala, penalitati, fisc, amenzi, lege, Moldova


Știrile Zilei