08:41 14 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
113410

Iată ce au descoperit Ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații în raionul Nisporeni și municipiul Bălți.

CHIȘINĂU, 12 sept — Sputnik. Un bărbat de 33 de ani și o tânără de 19 ani, domiciliați în raionul Nisporeni și municipiul Bălți, sunt cercetați penal pentru trafic de ființe umane și trafic de copii. Anterior, bărbatul a fost cercetat pentru organizarea cerșitului.

Ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații au constatat în urma investigațiilor că învinuiții, timp de aproximativ opt luni, au recrutat mai multe tinere din raionul Nisporeni și municipiul Bălți, printre care și o minoră. Fetele erau cazate în mai multe apartamente din municipiul Chișinău pentru a presta servicii sexuale contra plată.

Inițial, minora a fost recrutată prin intermediul rețelei de socializare „Odnoklassniki" în scopul prestării serviciilor de bonă, pentru a avea grijă de copiii minori ai bănuiților. Pentru munca prestată, suspecții i-au promis victimei un salariu de 2000 de lei. Ulterior, minora a fost convinsă să presteze și servicii sexuale contra plată, alături de alte tinere recrutate în acest sens.

De asemenea, învinuiții, identificau clienții de pe urma anunțurilor plasate pe pagina web "999.md". Tinerele avea în fiecare zi câte 4-5 clienți. Pentru serviciile sexuale prestate, acestea erau remunerate cu 50% din venitul obținut. Din suma primită de la învinuiți, victimele achitau chiria apartamentelor și alte cheltuieli pentru necesități personale.

La moment, tânăra este cercetată în stare de libertate, iar bărbatul a fost plasat în arest pe un termen de 30 de zile. Dacă li se vor dovedi vinovăția, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 10 la 12 ani.

Tematic

Tânăr, condamnat pentru trafic de copii și pornografie infantilă: Ce le făcea minorelor
Clipe de coșmar pentru o minoră din Hâncești: Iată ce i-a făcut tatăl ei
Tragedie în satul Congaz: Doi minori și-au pierdut viața - detalii
Rușinos: Un minor a făcut asta chiar în scara unui bloc din sectorul Buiucani - Video
Tagurile:
prostituieze, bona, ingrozitor, minora, angajat, video


Știrile Zilei