12:39 24 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.52
  • RUB0.28
  • RON4.15
  • UAH0.68
Fotografie simbol: autoturisme în Capitală

Șoferii, somați să cumpere propriile plăcuțele de înmatriculare care le-au fost furate

© Sputnik / Vadim Rusu
Societate
Sa primesc un link scurt
32310

Doi bărbați din Soroca au furat plăcuțele de înmatriculare de la 160 de automobile, după care îi contactau pe proprietarii acestora și le cereau bani ca să le întoarcă plăcuțele furate.

CHIȘINĂU, 14 sept — Sputnik. Poliția i-a reținut pe doi cetățeni, ambii cu vârsta de 38 de ani, domiciliați în raionul Soroca, cei doi fiind cercetați penal pentru furt și șantaj.

Oamenii legii au stabilit că suspecții urmărind scopul dobândirii bunurilor altei persoane prin șantaj, dezasamblau plăcuțele de înmatriculare de la mai multe mijloace de transport, preponderent înmatriculate de către autoritățile competente ale altor state, restabilirea cărora este costisitoare. Ulterior, ei amenințau victimele cu deteriorarea acestora, cerându-le să le transmită mijloace financiare, în sumă de 600 — 1000 de lei, prin intermediul diferitor conturi electronice de tip "QIWI", pentru a le restitui plăcuțele.

Datorită acțiunilor prompte ale poliției, pe 11 septembrie 2018, în orașul Orhei, suspecții au fost reținuți.

Totodată, polițiștii au depistat peste 160 de cazuri de sustragere a plăcuților din municipiul Chișinău și suburbii, municipiul Bălți, raioanele Drochia, Soroca, Râșcani, Sângerei, Telenești, Orhei, Hâncești, Taraclia, Cimișlia, săvârșite de către suspecții reținuți.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate asupra lor şi în automobilul cu care aceștia se deplasau şi îl utilizau la comiterea infracțiunilor, au fost ridicate mai multe obiecte, cartele SIM, telefoane mobile etc., ce urmează a fi administrate în calitate de probe şi anexate la cauza penală, în vederea dovedirii vinovăției celor doi.

Audiați de polițiști, bărbații şi-au recunoscut pe deplin vina.

În urma măsurilor speciale de investigații, polițiști au reușit să recupereze o parte din plăcuțe, care urmează să fie restituite proprietarilor.

Actualmente, suspecții sunt reținuți pentru 72 de ore, dacă persoanelor li se va dovedi vinovăția, aceștea riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani, cu amendă în mărime de la 42 000 la 67 500 de lei.

Ofițerii de investigații continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și complicitatea suspecților la săvârșirea altor infracțiuni analogice comise pe teritoriul țării.

Persoanele care au avut de suferit în urma acțiunilor sunt rugate să sune la numărul 112 sau la cel mai apropiat sector de Poliție.

Menționăm că acest gen de infracțiune ce a afectat întreg teritoriul țării se află în atenția Poliției pentru a fi contracarat.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger".

 

Tagurile:
cumpere, somati, soferii, Placute, Inmatriculare, furate


Știrile Zilei