12:43 24 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.52
  • RUB0.28
  • RON4.15
  • UAH0.68
Captura de droguri

Contrabandă cu droguri în cluburile din Capitală: Cum acționau comercianții - Video

© Photo: Poliția de Frontieră
Societate
Sa primesc un link scurt
205 0 0

Mai multe persoane au fost reținute de oamenii legii pentru că vindeau droguri în cluburile din Capitală.

CHIȘINĂU, 14 sept — Sputnik. Ofițerii din cadrul Direcției Antidrog au reținut 10 bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 18 și 33 de ani. Aceștia sunt suspectați de comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari în cluburile de noapte.

Fotografie simbol: Fabrică improvizată, producere de droguri
© Photo : Procuratura Generală a Republicii Moldova

Cinci dintre ei sunt studenți, iar unul dintre cei reținuți a fost anterior cercetat pentru huliganism, jaf și tâlhărie. El a fost condamnat la 4 ani cu suspendare, iar la momentul reținerii fiind în termen de probă. Reținerea a avut loc pe parcursul săptămânii curente în cadrul unei operațiuni efectuate de către ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Chișinău, oficiul Râșcani.

În urma investigațiilor efectuate de către forțele de ordine s-a stabilit că membrii grupării au creat o schemă prin care identificau și comercializau în mai multe cluburi de noapte din Capitală droguri de tip ecstasy și marijuană hidroponică. Totodată, pentru probatoriu, polițiștii au efectuat mai multe achiziții de control în incinta locurilor de agrement. Oamenii legii au cumpărat pastile ecstasy cu 200 — 350 de lei.

În urma a 29 de percheziții efectuate în Chișinău, polițiștii au depistat și ridicat 550 de pastile ecstasy, 50 de pastile psihotrope Alprazolam, aproximativ 50 grame de marijuană hidroponică, bani proveniți din comercializarea drogurilor, aparate artizanale destinate consumului de droguri, dar și cântare electronice.

Forțele de ordine au stabilit că drogurile, anume pastilele ecstasy, au fost aduse pe teritoriul Republicii Moldova prin contrabandă din Uniunea Europeană.
Valoarea drogurilor confiscate este de aproximativ 200 000 de lei.

În acest caz 10 persoane dintre cele reținute au măsură preventivă sub formă de arest, iar unul se află sub control judiciar. Dacă le va fi demonstrată vinovăția, persoanele reținute riscă o pedeapsă de la 7 la 15 ani.

Tematic

Incredibil: Iată unde a ascuns un șofer țigările de contrabandă
Contrabandă în proporții deosebit de mari la postul vamal Sculeni: Un vameș a fost reținut
Tagurile:
capitala, cluburi, droguri


Știrile Zilei