17:16 21 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.69
  • USD18.00
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
294430

Medicii penitenciarului spun că acesta ar fi avut un atac de cord, martorii spun însă că victima avea multe vânătăi și era plină de sânge.

CHIŞINĂU, 17 sept — Sputnik. Un bărbat de 38 de ani, cetățean al Republicii Moldova, a murit într-o închisoare din orașul Terni, Italia. Presa din peninsulă scrie că moldoveanul ar fi murit în urma tratamentului de care a avut parte în pușcărie.

Potrivit unei publicații italiene, un prieten de-al moldoveanului mort susține că atunci când a luat cadavrul, acesta avea burta umflată cât o minge și era plin de vânătăi și sânge.

Presa italiană mai mas scris că potrivit aceluiași prieten al moldoveanului mort în celulă, conaționalul nostru avea dureri abdominale deja de vreo jumătate de ani. Medicii din penitenciarul italian i-au prescris pastile, care i-au înrăutățit starea de sănătate.

Totuși, administrația penitenciarului a spus că cel mort ar fi suferit un atac de cord, după ce rudele au cerut explicații.

Prietenul victimei a mai spus că aceasta se plângea des de condițiile din închisoarea italiană, unde, spunea el, ar fi avut un tratament mai rău decât în Africa.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală. Moldoveanul a fost condamnat anul trecut la un an şi opt luni de închisoare pentru furt.

Tematic

A făcut pușcărie în Israel, iar acum pentru aceiași faptă în Moldova: Povestea unei femei
Au vrut să scoată o rudă din pușcărie, dar vor ajunge și ei acolo
Toți deținuții din Penitenciarul 13, unde stă închis Filat, vor fi mutați în altă pușcărie
Lovești un lucrător medical, faci pușcărie: Când intră in vigoare pedeapsa
Tagurile:
fara, durere, puscarie, Margini, mort, Italia, moldovean

Știrile Zilei