22:59 17 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.07
  • UAH0.63
fotografie simbol: vrăjitoare

Vrăjitoare, în Chișinău? Iată ce i-au făcut unei femei – Procuratura a pornit dosar

© Sputnik / Сергей Венявский
Societate
Sa primesc un link scurt
29610

Nu este o glumă: În Chișinău operau două femei, mamă și fiică, care susțineau că au capacități extrasenzoriale, puteri miraculoase de vindecare, de înlăturare a aurei negative și că pot să-i ajute pe oameni să-şi găsească fericirea. Bineînțeles, totul contra plată.

CHIŞINĂU, 18 sept — Sputnik. O femeie din Capitală, care pretinde că este clarvăzătoare, în vârstă de 62 de ani, va compărea pe banca acuzaților pentru escrocherie în proporții deosebit de mari. Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală şi a transmis Justiției dosarul de învinuire a acesteia.

Potrivit Secției Relații Publice a Procuraturii Generale, procesul penal a fost pornit în baza plângerii depuse de o locuitoare a Capitalei, care a reclamat-o atât pe clarvăzătoarea de 62 de ani, cât și pe fiica ei.

Potrivit procurorilor, în anii 2014-2017, "învinuita, împreună cu fiica sa, şi-au promovat prin internet capacitățile extrasenzoriale, susținând că au puteri miraculoase de vindecare, că pot să-i ajute pe oameni să-şi găsească fericirea".

Persoanele care aveau nevoie de astfel de servicii, erau invitate la domiciliul celor două "clarvăzătoare", unde, prin înșelăciune, erau determinate să achite câte 100 de lei pentru o „primă ședință de vindecare". Ulterior, prin metode psihologice specifice de manipulare, acestea dobândeau bunurile victimei pe care, în caz de refuz, o amenințau că vor face vrăji care vor duce la decesul copiilor sau alte consecințe grave pentru familia acesteia.

În acest mod, învinuitele au dobândit de la o femeie bunuri de peste 380 de mii de lei. Mai mult decât atât, fiind presată psihologic de către învinuite de „înlăturare a aurei negative", victima a împrumutat, în repetate rânduri, sume mari de bani de la bancă, dar şi de la rude, fără a spune pentru ce îi trebuie atâția bani.

În prezent, inculpata se află în arest la domiciliu, iar dacă va fi recunoscută vinovată, ea riscă de la 8 până la 15 ani închisoare, cu obligarea de a restitui victimei bunurile dobândite ilicit.

Procurorii, în comun cu Direcţia Poliţie a Capitalei, continuă urmărirea penală în privinţa fiicei inculpatei, care este anunţată în căutare, dosarul în privinţa acesteia fiind disjuns într-o procedură separată.

Procuratura nu exclude că în urma escrocheriilor inculpatelor au avut de suferit mai multe persoane, de aceea, le îndeamnă pe victime să denunțe cazurile la Poliție și Procuratură.

Tagurile:
vrajitoare, facut, chisinau, femei
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei