04:38 17 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.48
  • USD18.18
  • RUB0.28
  • RON4.34
  • UAH0.69
пограничная полиция

Asta doar un moldovean o poate face: Iată cum a încercat să intre cu o rulotă în țară

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Societate
Sa primesc un link scurt
29910

Un cetățean moldovean, în loc să obțină noi documentele de înmatriculare pentru o rulotă, după ce le pierduse pe cele originale, a încercat să treacă mijlocul de transport în baza unui act străin. Polițiștii de Frontieră din punctul de trecere Leușeni s-a sesizat însă, rulota fiind sechestrată, iar pe numele cetățeanului au fost pornite cercetări.

CHIŞINĂU, 24 sept — Sputnik. În dimineața de duminică, 23 septembrie, pentru formalitățile necesare trecerii frontierei de stat s-a prezentat un microbuz cu remorcă, pe care era transportată o rulotă, înmatriculată în Germania.

Conducătorul auto a fost legitimat ca cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 40 de ani. În timpul controlului de frontieră, persoana a prezentat mai multe documente pentru mijloacele de transport. Ca urmare a verificărilor în baza de date, polițiștii de Frontieră au constatat că pe numărul certificatului de înmatriculare al rulotei era înregistrat alt vehicul.

Șoferul a confirmat că documentul nu aparține rulotei prezente în punctul de trecere, pe cele originale le pierduse în Germania, de unde aducea vehiculul. Ba mai mult, bărbatul a recunoscut că și-a încercat norocul, sperând că angajații Poliției de Frontieră nu vor observa șiretlicul.

Pe faptul dat, polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării cazului sub toate aspectele legale. Cetățeanului moldovean i-a fost autorizată intrarea în țară, însă a fost deposedat de rulotă, care va rămâne pe teritoriul PTF Leușeni până la luarea unei decizii în acest sens.

Tematic

Unii moldoveni vor trece prin vamă bunuri fără a plăti taxe
Premierul Pavel Filip cere demisia a doi șefi: de la Vamă și Poliția de Frontieră
Unde poți suna dacă ai rămas blocat în vamă de Paștele Blajinilor
Ce a pățit un producător de vin din Moldova la vamă, în Rusia
Tagurile:
rulotă, poate, face, un, doar, asta, moldovean


Știrile Zilei