00:44 18 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.65
  • RUB0.28
  • RON4.18
  • UAH0.68
Robă

Revoltător: Iată ce le-a făcut unor minore un avocat din Capitală

CC0 / Pixabay / AJEL
Societate
Sa primesc un link scurt
46710

Un avocat din municipiul Chișinău este învinuit de trafic de copii – Procurorii au trimis dosarul în instanță și individul urmează să compară pe banca acuzaților.

Chișinău, 1 oct — Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui avocat care este acuzat de trafic de copii.

În rezultatul investigațiilor efectuate pe caz de către procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii CCTP al INI al IGP al MAI, s-a stabilit că în anul 2016 inculpatul a identificat și o minoră aflată în situație de vulnerabilitate, pe care periodic o exploata sexual până în anul 2018, în apartamentul său, situat în sectorului Botanica, municipiul Chișinău, propunându-i victimei sume bănești cuprinse între 50 și 350 lei, pentru un raport sexual.

În cadrul urmăririi penale, a mai fost identificată o altă victimă, care la fel a fost exploatată sexual de către inculpat și care a avut de suferit în urma acțiunilor ilegale ale acestuia. Procurorii spun că investigațiile pe acest caz sunt în desfășurare inclusiv pentru a identifica și alte eventuale victime.

Victimelor le-a fost acordată asistența psihologică și juridică necesară.

În caz de condamnare, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detențiune pe viață.

Tagurile:
i, prea, de, asta, prea tarziu, capitala, minore, Tot


Știrile Zilei