11:53 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
46310

Din 9 octombrie, mașinile din Transnistria cu numere de înregistrare neutre vor putea fi admise în traficul rutier internațional.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Începând cu data de 9 octombrie, mijloacele de transport  din regiunea transnistreană cu plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre și certificate de înmatriculare permanente vor putea fi admise în traficul rutier internațional.

Biroul politici de reintegrare readuce în atenția conducătorilor auto care circulă cu asemenea mijloace de transport că, la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova este necesar să dispună de următoarele acte: certificatul de înmatriculare a vehiculului; permisul de conducere; pașaportul valabil pentru călătorie în țările de destinație și/sau tranzitate în condițiile statelor respective; asigurarea de răspundere civilă auto; actul care confirmă transmiterea în folosință a vehiculului cu număr de înmatriculare neutru; raportul de inspecție tehnică periodică a vehiculului; semnul statului; alte acte justificative, necesare călătoriilor în străinătate.

Transnistrenii vor putea pleca peste hotare cu mașinile proprii>>>

Conducătorilor auto li se recomandă să consulte legislația statului de destinație/tranzitat și să respecte normele de circulație rutieră.

Republica Moldova a informat depozitarul Convenției asupra circulației rutiere internaționale despre noile prevederi ale legislației naționale.

Tematic

Eveniment revoluționar. Chișinăul a făcut un pas important în dosarul transnistrean
Franco Frattini laudă Chișinăul și Tiraspolul pentru pașii făcuți în dosarul transnistrean
Șoferii trebuie sa știe asta: sunt vizați toți cei care au mașini cu numere transnistrene
Tagurile:
hotarul Republicii Moldova, Biroul de reintegrare, mașini cu numere neutre, trafic internațional, Transnistria, Moldova


Știrile Zilei