09:14 26 Martie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.27
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.64
Pavel Filip la locul tragediei

Şedinţă de urgenţă la Guvern: Ce a solicitat premierul Filip

© Sputnik / Nicu Goncear
Societate
Sa primesc un link scurt
Explozie teribilă într-un bloc din sectorul Râșcani - există morți și răniți (46)
235 0 0

Premierul s-a deplasat în această dimineaţă la locul deflagraţiei, el a subliniat care sunt priorităţile în momentul de faţă.

CHIŞINĂU, 7 oct — Sputnik. În dimineaţa zilei de astăzi, premierul Pavel Filip a convocat ședința Comisiei Situații Excepționale la care a fost discutată situaţia gravă creată în urma exploziei din sectorul Râșcani al capitalei.

„Prioritatea numărul unu sunt oamenii: cei răniți, dar și cei rămași fără locuințe. Salvatorii lucrează în condiții foarte complicate ca să vadă dacă mai există persoane sub dărâmături", a notat şeful Guvernului pe pagina sa de Facebook.

El a menţionat că este necesară o expertiză profesionistă pentru a se putea stabili când și în ce condiții locatarii vor putea reveni la apartamentele lor. Filip a menţionat că trebuie restabilite rețelele inginerești și întărită sau reconstruită clădirea.

Premierul a solicitat ca cei rămași fără casă să fie cazați în secțiile de reabilitare ale fostului spital CFM, unde am văzut că există condiții bune. Totodată, el a exprimat, în numele Guvernului, condoleanțe apropiaților celor decedați.

„Pe măsură ce estimăm pierderile, vom veni rapid cu ajutoare financiare pentru cei afectați", a promis şeful executivului.

Pavel Filip a fost informat noaptea despre tragedie de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, fiind la curent cu desfăşurarea lucrărilor de salvare şi soluţia privind cazarea persoanelor rămase fără locuinţă.

Prim-ministrul este acum împreună cu responsabilii pentru situaţii de urgenţă la locul tragediei. El a menţionat că este important să nu fie pusă în pericol viaţa salvatorilor şi să se stabilească exact dacă mai sunt persoane sub dărâmături.

Тема:
Explozie teribilă într-un bloc din sectorul Râșcani - există morți și răniți (46)

Tematic

Președintele Dodon: Sunt gata să-i ajut pe cei care au rămas fără locuințe
Mesajul lui Andrian Candu după explozia din sectorul Râșcani din Capitală
Unde au înnoptat locuitorii blocului afectat de explozie din sectorul Râșcani
Tagurile:
sedinta de urggenta, rascani, chisinau, Filip, explozie, guvern
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei