02:02 23 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.12
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Cătușe

Abuz de putere: Este implicat un fost funcționar de stat - Procuratura oferă detalii

© Fotolia / Ruslan Grumble
Societate
Sa primesc un link scurt
309 0 0

Ex-contabilul-șef al unui birou vamal din Moldova va fi judecat pentru abuz de putere - procurorii oferă detalii.

CHIȘINĂU, 8 oct — Sputnik. Fostul contabil șef al unui birou vamal a ajuns pe banca acuzaților după ce a cauzat statului un prejudiciu de peste 700 de mii de lei. Procurorii anticorupție au expediat deja în instanță cauza penală.

Potrivit oamenilor legii, în perioada anului 2017, aceasta a admis achitarea neîntemeiată a salariilor și altor plăți salariale unor angajați ai biroului vamal în cadrul căruia activa, inclusiv unor persoane aflate în concediu ordinar sau de boală, precum și unor persoane suspendate din funcție sau eliberate din serviciu. Mai mult, funcționara și-a oferit un supliment la salariu de peste 125 de mii de lei.

”Astfel, prin acțiunile sale ilegale, contabila a cauzat Serviciului Vamal al Republicii Moldova un prejudiciu în proporții deosebit de mari în sumă totală de peste 720 de mii de lei”, a precizat serviciul de presă al Procuraturii Anticorupție.

Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă o amendă de la 1350 la 2350 de unități convenționale sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 5 la 10 ani.

Totodată, autoritățile precizează că banii au fost restituite benevol de către învinuită, astfel prejudiciul cauzat biroului vamal fiind recuperat pe deplin.

Tematic

Contrabandă în proporții deosebit de mari la postul vamal Sculeni: Un vameș a fost reținut
Corupție la Vamă: Un polițist de frontieră și un vameș ajung în fața instanței
Un vameș a fost suspendat din funcție. Vezi ce a făcut
Tagurile:
functionar, vama, abuz, detalii, Procuratura Anticoruptie, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei