16:51 20 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.40
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.31
  • UAH0.69
Permis de conducere

Modificare importantă: Toți posesorii de automobile trebuie să știe asta - Detalii

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
216610

Agenția Servicii Publice a anunțat ce acte nu vor mai fi necesare la acordarea serviciilor prestate de instituție - detalii.

CHIȘINĂU, 8 oct — Sputnik. Agenția Servicii Publice a exclus necesitatea prezentării cazierului contravențional la perfectarea duplicatului certificatului de înmatriculare sau a duplicatului plăcilor de înmatriculare. De asemenea Agenția a redus numărul de acte solicitate de la cetățeni.

”Informația din cazierul juridic va fi accesată de către angajații ASP prin intermediul sistemelor informaționale”, anunță ASP printr-un comunicat.

Odată cu optimizarea proceselor operaționale de prestare a serviciilor publice proprietarii de vehicule vor completa și anexa la cerere o declarație pe proprie răspundere privind pierderea, furtul sau deteriorarea acestora.

Precizăm că începând cu 1 martie 2018 au fost puse în aplicare noile Reguli de înmatriculare a autovehiculelor şi remorcilor. Tot atunci a fost exclusă necesitatea prezentării mai multor documente precum: certificatul înregistrării de stat în cazul solicitării înmatriculării vehiculelor pe numele persoanelor juridice; adeverinţa despre codurile atribuite şi datele bancare în cazul solicitării înmatriculării vehiculelor pe numele persoanelor juridice și certificatul cu privire la cetăţenia conducătorului auto la înmatricularea vehiculului pe numele întreprinderii mixte.

De asemenea, începând cu această primăvară, au fost puse în circulaţie certificatele de înmatriculare de model nou, ce conțin date cu referire la "Categoria vehiculului" şi "Tipul caroseriei", iar din partea vizibilă a documentelor a fost exclusă informaţia cu privire la numărul de identificare al motorului autovehiculului. Prețul noilor documente a rămas neschimbat.

Tematic

Au fost eliberate primele plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre - detalii
Mofturile șoferilor moldoveni: Mii de lei pentru plăcuțe de înmatriculare „bengoase"
Tagurile:
placute cu numere de inmatriculare, cazier contraventional, Trebuie sa stii asta, Inmatriculare, posesori, Automobile, Agentia Servicii Publice, Moldova


Știrile Zilei