02:08 03 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
190 0 0

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a acționat ieri în baza unor informații operative, contracarând două tentative de comercializare ilegală a alcoolului.

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. Ofițerii Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal au prevenit două cazuri de comercializare ilegală a alcoolului etilic, care era adus din regiunea transnistreană prin ocolirea posturilor vamale interne de control.

Prima reținere a fost operată în apropiere de localitatea Răzeni, raionul Ialoveni. Acționând în baza unor informații operative, inspectorii echipelor mobile au stopat o unitate de transport în care au depistat mai multe recipiente din plastic, care conțineau un lichid cu miros specific de alcool.

Unitatea de transport a fost escortată la terminalul vamal Cricova, unde au fost identificate 40 de recipiente, care conțineau în total 800 de litri de alcool etilic.

Alți 600 de litri de alcool etilic au fost depistați de echipele mobile ale Serviciului Vamal la intrarea în municipiul Chișinău.

Șoferul de la volanul microbuzului nu a prezentat actele de proveniență, recunoscând că a eludat controlul vamal pentru a nu achita taxele prevăzute de legislația în vigoare.

Vameșii au rămas cu gura căscată când au descoperit asta în valiza unui moldovean — Foto>>>

Loturile au fost reținute pentru continuarea cercetărilor, iar șoferii sunt documentați pentru trafic ilicit cu produse alcoolice.

Tematic

Incredibil: Vezi ce au depistat vameșii de la Vama Leușeni printre bagajele neînsoțite
Culmea: Vezi ce au depistat vameșii de la Leușeni în portbagajul unui automobil - Foto
Tagurile:
echipe mobile, vamesi, alcool etilic, Serviciul Vamal al Republicii Moldova, Moldova


Știrile Zilei