11:18 20 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Doctor

Femeile de la sate vor beneficia de testare mamografică gratuită: Iată în ce condiții

CC0 / Pixabay / Free-Photos
Societate
Sa primesc un link scurt
63 0 0

Programul „Un doctor pentru tine" a fost lansat pentru a preveniri maladiile oncologice și pentru a informa societatea despre riscuri, dar și tratamentele care pot fi aplicate.

CHIȘINĂU, 13 oct — Sputnik. Femeile din localitățile rurale vor beneficia gratuit de testare mamografică în cadrul celei de-a doua etapă a programului „Un doctor pentru tine". Programul a fost lansat pentru a preveni maladiile oncologice și pentru a informa societatea despre grupele de risc și tratamentele care pot fi aplicate. În acest scop, au fost procurate trei utilaje mobile care în perioada octombrie — decembrie se vor deplasa la Leova, Rezina, Strășeni, Șoldănești, Cantemir și Nisporeni. De asemenea, a fost achiziționată și o mașină nouă de radiografie pentru a asigura o mai bună acoperire a localităților cu examene radiografice gratuite.

„Am văzut că oamenii sunt foarte mulțumiți. Aproximativ 20 de mii de persoane au fost deja examinate. Îmi pare bine că s-a reușit prevenirea unor boli mai grele. Sunt foarte mulți care au fost salvați prin intermediul acestei campanii", a menționat Pavel Filip.

Medicii au spus că pacienții sunt satisfăcuți de serviciile prestate în cadrul campaniei și s-au pronunțat pentru extinderea acesteia cu implicarea specialiștilor din teritoriu, în vederea îmbunătățirii calitatea asistenței oferite.

Începând cu 1 august curent, echipe mixte de medici au oferit consultații pentru 5 154 de persoane. În același timp, 2 483 de copii din localitățile rurale au beneficiat de servicii medicale stomatologice, iar alte 10 180 de persoane au făcut examene radiologice gratuite. Campania „Un doctor pentru tine" a fost lansată la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip, pentru a spori accesul la serviciile medicale în sate. Echipele mobile de medici specializați vor continua deplasarea în localități pentru a examina gratuit oamenii.

Tematic

Ce trebuie să cunoaștem despre cancerul mamar
Tagurile:
beneficia, femeie, sate, Moldova


Știrile Zilei