02:14 22 August 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.79
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.71
cabinetul de miniștri

Republicii Moldova își deschide patru ambasade noi: Iată în ce țări

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
19110

Prezența unei misiuni diplomatice în Irlanda este dictată inclusiv de prezența a unui număr mare de cetățeni moldoveni în această ţară.

CHIȘINĂU, 17 oct — Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi, Guvernul a aprobat decizia privind deschiderea a patru ambasade noi ale Republicii Moldova, în India, Argentina, Ghana și Irlanda.
Instituirea ambasadelor va asigura o prezență diplomatică mai extinsă a țării noastre în regiunile Asiei de Sud și Sud-Est, pe continentul african și cel al Americii de Sud.

În același timp, vor fi amplificate relațiile internaționale bilaterale și economice, dar și cooperarea pe probleme de interes în cadrul organizațiilor internaționale din care fac parte India, Argentina, Ghana, Irlanda și Republica Moldova.

Deschiderea ambasadei Republicii Moldova în Irlanda este motivată atât de prezența a unui număr mare de cetățeni moldoveni în această ţară, cât şi de existența unui potențial vast de cooperare bilaterală în domeniile politic, economic și turistic.

Reacția MAEIE, despre activitatea ambasadei și cоnsulatului Moldovei din Germania>>

De asemenea, prezența unei misiuni diplomatice în Irlanda va permite consolidarea suportului politic și extinderea asistenței tehnice pentru Republica Moldova în domeniul integrării europene. În prezent, Republica Moldova are 42 de misiuni diplomatice și consulare peste hotare.

Tematic

Noua ambasadă a SUA de la Chișinău – a treia ca mărime în lume?
Tagurile:
republica, noi, ambasade, moldova, Moldova


Știrile Zilei