21:28 02 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.07
  • USD18.34
  • RUB0.23
  • RON4.16
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
39110

Un funcționar va fi judecat pentru abuz în serviciu după ce ar fi ”ajutat” peste 300 de oameni să obțină ilegal permis de conducere.

CHIȘINĂU, 20 oct — Sputnik. Un funcționar este învinuit de abuz în serviciu. Procuratura Anticoruție a transmis în instanță cauza penală a unui angajat, responsabil de calificare a conducătorilor auto din Capitală, din cadrul Departamentului înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto a Agenției Servicii Publice.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2017 — februarie 2018, funcționarul care era și membru al Comisiei de examinare a conducătorilor auto, ”a simulat susţinerea probelor teoretice şi practice, prin introducerea răspunsurilor corecte, dictarea în şoaptă, sugerarea prin gesturi a acestora sau chiar susținerea testelor în locul solicitanților”, în timpul desfăşurării probelor pentru obţinerea permisului de conducere.

Oamenii legii au constatat că astfel el a "ajutat" peste 300 de persoane să-și obțină permisul de conducere.

pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru abuz în serviciu, fiind liberat provizoriu sub control judiciar, iar dacă instanța îl va găsi vinovat, acesta riscă o amendă de până la 117 mii 500 de lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 5 la 10 ani.

Precizăm că, în vederea reparării prejudiciului cauzat, a fost aplicat sechestru pe bunurile inculpatului în sumă de 96558 lei.

Tematic

Iată cât costă un permis de conducere eliberat la Bălți: CNA oferă detalii
Este oficial: Mai mulți șoferi vor rămâne fără permis de conducere
Important: Moldovenii vor intra în Uniunea Europeană cu plată și cu permis special
Tagurile:
functionar, socant, permis de conducere, coruptie, Procuratura Anticoruptie


Știrile Zilei