20:22 20 August 2019
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.62
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.70
Reținere, foto de arhivă

Ca în anii 90: Jaf, răpire de persoane și înșelăciune

© Sputnik / Вадим Жернов
Societate
Sa primesc un link scurt
311 0 0

”Afacere” profitabilă, pusă la cale de un grup criminal - mai multe persoane s-au ales cu credite perfectate pe numele lor, banii ajungând în buzunarele unor escroci.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Trei membri ai unui grup criminal organizat vor compărea pe banca acuzaţilor pentru 17 capete de acuzare, inclusiv: jaf, răpirea şi privaţiunea ilegală de libertate a unei persoane şi o serie de escrocherii.

Procuratura raionului Basarabeasca a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a celor trei în judecată.

Potrivit probatoriului, inculpaţii au racolat, în perioada iunie – iulie curent, mai mulţi locuitori ai raioanelor Comrat şi Basarabeasca pe care i-au transportat, , prin înşelăciune, la fililalele unor instituţii financiare din oraşele Chişinău, Cimişlia, Hînceşti şi Comrat. Sub pretextul investirii unor sume de bani în activitatea unei firme, care de fapt nu exista, pe numele victimelor au fost perfectate contracte de împrumut, banii intrând ulterior în posesia inculpaţilor.

Astfel, după această schemă, inculpaţii au înşelat 10 persoane, toate din familii social vulnerabile, dintre care o parte erau pensionari. Suma prejudiciului adus acestora se ridică la peste 80 de mii de lei.

Totodată, inculpaţii mai sunt acuzaţi de răpirea unei femei, pe care au urcat-o cu forţa în maşină şi au dus-o la domiciliul unuia dintre aceştia, unde i-a fost luat buletinul de identitate. Timp de aproximativ o săptămână, cât aceasta a fost privată ilegal de libertate, inculpaţii au perfectat pe numele victimei mai multe credite.

Într-un alt episod, membrii grupului criminal organizat mai sunt acuzaţi de procurori, că l-ar fi jefuit pe un bărbat, sustrăgându-i un telefon mobil.

Inculpaţii, două femei şi un bărbat, au vârstele cuprinse între 18 şi 53 de ani, iar anterior au mai fost în conflict cu legea.

Aceştia riscă de la 10 până la 13 ani închisoare

Tematic

Un cetățean al Moldovei, judecat în Rusia: Iată ce a făcut în regiunea Ivanovo
Judecătorii care au ascuns mita în lenjeria intimă, plasați în arest preventiv
Tagurile:
inselaciune, rapire, retinere, Jaf, Anii 90


Știrile Zilei