15:36 23 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
Pacient la spital

O familie intoxicată la Cantemir: Doi copii au murit la spital

© Sputnik / Варвара Гертье
Societate
Sa primesc un link scurt
194510

Două femei și trei copii au fost transportați în această dimineață la spital cu simptome de intoxicație acută.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Doi copii au murit la spitalul raional din Cantemir după ce au fost transportați în stare gravă la unitatea medicală, având semne de intoxicație cu o substanță chimică.

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă a fost solicitat în această dimineață la o familie din localitatea Flocoasa, raionul Cantemir. Pacienții, două femei și trei copii în vârstă de 4, 8 și 11 ani, prezentau simptome de vomă, greață, amețeli.

La fața locului s-au deplasat două echipe de asistență medicală urgentă. În urma examinării și din cele relatate de pacienți, simptomele ar fi apărut ca urmare a otrăvirii cu o substanță chimică toxică (posibil pesticide).

Pacienților li s-a acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital și au fost transportați la Spitalul Raional Cantemir.

Din păcate, doi dintre copii au decedat la spital. Ceilalți trei pacienți se află în stare gravă și au fost transportați la Chișinău.

Cele cinci persoane intoxicate sunt membri ai aceleiași familii și s-ar fi otrăvit cu fungicide, cu care au stropit grâul pe care l-au recoltat, potrivit publica.md.

Se pare că grâul fusese stropit mai devreme cu substanţe chimice, pentru a-l proteja de insecte. Cerealele au fost puse la păstrare în verandă, în apropierea camerelor unde dormeau membrii familiei

Tematic

Groaznic: Zeci și sute de mii de copii, expuși riscului intoxicării cu plumb
Un alt copil a decedat în urma intoxicației cu ciuperci, mama sa se află în comă
Tagurile:
spital, murit, copii, intoxicat, Familie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei