04:37 15 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.88
  • RUB0.24
  • RON4.34
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
347522

Republica Moldova a fost zguduită în noaptea de sâmbătă spre duminică de un cutremur puternic. Epicentrul seismului a fost localizat în Vrancea și a avut o intensitate de 5,8 grade pe scara Richter

Seismul a lăsat urme într-un bloc din Chișinău. Jurnaliștii de la Sputnik Moldova au surprins pereți crăpați într-un bloc de locuințe de pe Strada Alba Iulia din sectorul Buiucani al Capitalei. 

Pereți crăpați dupa cutremur
© Sputnik / Cebotari Tatiana
Pereți crăpați dupa cutremur

Potrivit informațiilor Sputnik Moldova, blocul de pe Alba Iulia 103 a fost dat în folosință acum doi ani.

Pereți crăpați dupa cutremur
© Sputnik / Cebotari Tatiana
Pereți crăpați dupa cutremur

Menționăm, că potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului din București, România, seismul a avut loc la ora 03:38:10, ora Republicii Moldova, și a avut magnitudinea de 5,8 pe Richter.

UPDATE: După publicarea acestui material, reprezentanții companiei de construcții I.C.S. “Restart Business” S.R.L, ne-au contactat și au solicitat să ștergem informația, întrucât fisurile nu ar fi apărut în urma cutremurului, ci ele existau deja de ceva vreme, iar asta s-ar fi produs din cauza tasării solului. Astfel, noi am solicitat să ne prezinte informații care să demonstreze acest lucru, ulterior vom publica o dezmințire.
Menționăm, că până la această oră nu am primit informațiile solicitate, întrucât reprezentanții companiei au spus că ele au un caracter personal și au reiterat cu insistență să ștergem materialul publicat, însă jurnaliștii de la sputnik.md i-au anunțat că nu vor face acest lucru.

 

Autor:Tatiana Cebotari

Tematic

Un alt cutremur puternic în Moldova ar putea avea loc până pe data de 6 noiembrie
Republica Moldova a fost zguduită de un cutremur puternic - 5,8 grade pe Richter
Veste trăsnet: Cutremur pentru Băsescu și Maior – Elena Udrea toarnă la FBI
Tagurile:
SPUTNIK, PEREȚI CRĂPȚI, CUTREMUR, Tatiana Cebotari

Știrile Zilei