23:53 01 Aprilie 2020
În direct
  • EUR19.96
  • USD18.23
  • RUB0.23
  • RON4.14
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)
687 0 0

Posesorii autovehiculelor anunțate în căutare își vor obține mai repede mașinile reținute de autorități.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. Executorii judecătorești vor fi obligați să ridice mijloacele de transport declarate în căutare, în termen de trei zile lucrătoare, din momentul comunicării reţinerii de către organele afacerilor interne.

Potrivit unei legi votată de deputați în lectură finală, mijloacele de transport sunt declarate în căutare de executorul judecătoresc prin emiterea unei încheieri. În acest temei, posesorul mijlocului de transport poate fi înlăturat de la conducere de către angajații organului afacerilor interne, iar vehiculul poate fi reţinut pe un termen de până la trei zile lucrătoare. La expirarea căruia mijlocul de transport este restituit proprietarului sau posesorului legal după caz.

Totodată, executorii judecătorești vor remite imediat în adresa organului afacerilor interne încheierea de ridicare a măsurilor de asigurare a executării.

Au scăpat de dracu' și au dat de tată-său: Iată ce li se întâmplă șoferilor moldoveni >>>

Noile reglementări mai prevăd că executorul judecătoresc va avea dreptul să solicite şi să primească, gratuit pe suport de hârtie şi în regim on-line din partea autorităţilor, informaţii relevante pentru procedura de executare, doar dacă nu deține acces la sistemul informațional care conține aceste date. În prezent, nu există asemenea condiție.

Pe parcursul anului 2017, în temeiul încheierilor judecătoreşti, Poliţia de Frontieră a reţinut  1360 de mijloace de transport, paza şi integritatea cărora a fost asigurată de către personalul acesteia.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)

Tematic

Nu le pasă de propria viață: Ce au făcut mai mulți șoferi din țara noastră
Culmea impertinenței: Un șofer a intrat cu mașina într-un echipaj al INP
Atenție șoferi: Activitatea unui post vamal va fi sistată
Tagurile:
Parlament, reținut, automobil


Știrile Zilei