03:57 07 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
186 0 0

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată dosarul francezului care a dus la insolvabilitate o întreprindere din Soroca.

CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. Un cetăţean al Franţei, care administra activitatea unei firme din România, riscă să fie condamnat în Republica Moldova pentru că a provocat intenționat insolvabilitatea unei întreprinderi din Soroca.

Prin acțiunile sale, inculpatul a cauzat daune de peste 3 milioane de lei (proporții deosebit de mari), atât salariaţilor, cât şi partenerilor de afaceri.

Potrivit procurorilor, în perioada 2008 – 2010, bănuitul a administrat o firmă din Botoşani, România. În aceeași perioadă, bărbatul a fondat o întreprindere în domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte în oraşul Soroca.

Prin mai multe scheme frauduloase, inculpatul a creat intenționat o situaţie financiară dificilă la întreprinderea din Soroca.

Astfel, din cauza tranzacţiilor dubioase efectuate de către acesta, întreprinderea din Soroca nu a fost capabilă de a-şi desfăşura activitatea economică normală, să-şi onoreze obligaţiunile de plată a datoriilor creditare de peste 1,5 milioane de lei şi creanţelor salariale faţă de angajaţi, de peste un milion lei.

Fiind audiat de procurori, învinuitul nu şi-a recunoscut vina.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o amendă de peste 65 mii lei sau închisoare de până la trei ani. În ambele cazuri, bărbatul va fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Tematic

Moldovenii, furați în propria țară de către un grup criminal internațional
Criminal și rușinos: Vezi ce le-au făcut studenților cinci profesori de la CEEE
Tagurile:
intreprindere, firma, administrator, Romania, Soroca, Moldova


Știrile Zilei