23:35 27 Octombrie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.03
  • RUB0.22
  • RON4.13
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
Explozie teribilă într-un bloc din sectorul Râșcani - există morți și răniți (46)
483 0 0

În urma exploziei care s-a produs pe 6 octombrie într-o clădire cu 20 de etaje din Capitală, și-au pierdut viața cinci persoane.

CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. A trecut aproape o lună de la producerea exploziei devastatoare în blocul din sectorul Râșcani al Capitalei. În prezent continuă lucrările de restabilire.

Primăria a comunicat că până pe 1 decembrie curent vor fi betonate cele patru planșee, iar până la sfârșitul lunii vor fi finalizate lucrările de restabilire a părții exterioare a blocului.

Totodată, reparația celor 10 apartamente afectate grav de explozie va fi finalizată până în luna martie.

În toată această perioadă, locatarii blocului vor rămâne cazați la sanatoriul „Constructorul" și fostul spital al Căii Ferate.

Primăria municipiului Chişinău informează că ieri, 31 octombrie 2018, a fost realizat primul planșeu al blocului de locuințe din bulevardul Moscovei 11.

În zilele următoare, muncitorii vor consolida pereții interiori ai etajelor superioare, pentru turnarea plăcilor de beton între nivelele 14 și 15.

Guvernul a dispus măsuri drastice

Pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, Ministerul Economiei și Infrastructurii, la indicația prim-ministrului, a elaborat și prezentat anterior un Plan de acțiuni concrete, care prevede:

1. Ajustarea cadrului legal, astfel încât gazul lichefiat să fie comercializat doar de companiile care vor avea o licență specială și vor purta răspundere pentru verificarea și instalarea buteliilor de gaz.

2. Înăsprirea sancțiunilor pentru încălcarea legislației privind utilizarea și comercializarea buteliilor de gaz pentru uz casnic.

3. Ajustarea politicii bugetar-fiscale pentru micșorarea accizei și TVA la importul de gaz lichefiat destinat consumatorilor casnici.

4. Efectuarea controalelor în școli, grădinițe și cămine și promovarea unei campanii de informare a populației despre riscurile de utilizare a buteliilor de gaz.

5. Încurajarea oamenilor să folosească plite electrice moderne.

6. Analiza oportunității și identificarea surselor de finanțare pentru conectarea blocurilor la sursa de gaz.

Тема:
Explozie teribilă într-un bloc din sectorul Râșcani - există morți și răniți (46)

Tematic

Iată cum arată de la înălțime dezastru produs de explozia din sectorul Râșcani
Primăria Chișinău a decis: Iată ce va face cu blocul din Râșcani afectat de explozie
Tagurile:
reparatie, explozie, cladire, bloc, Primaria Capitalei, Chisinau, Moldova

Știrile Zilei