13:51 04 August 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.67
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (218)
12310

Banii cheltuiți pentru delegațiile oficiale care au participat la Reuniunea Șefilor de Guverne ai Statelor GUAM urmează a fi luați din fondul de rezervă al Guvernului.

CHIȘINĂU, 7 nov - Sputnik, C.S. Acum o lună, la Chișinău a avut loc Reuniunea Șefilor de Guverne ai Statelor membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (GUAM) din care fac parte Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republica Moldova. Țara noastră deține în acest an președinția acestei organizații, create în 1997.

Cât a costat deservirea delegațiilor oficiale

Potrivit Cancelarie de Stat, Moldova a cheltuit nici mai mult nici mai puțin 512.225 de lei. Secretarul general adjunct al Guvernului explică în nota informativă expediată Guvernului că acești bani au fost cheltuiți pentru acoperirea deservirea delegațiilor oficiale din cadrul Reuniunii Șefilor de Guverne ai Statelor GUAM, precum și vizitelor bilaterale a Prim-miniștrilor GUAM, care a avut loc la Chișinău în perioada 05-06 octombrie 2018.

În proiectul hotărârii este menționat că acești bani vor fi alocați doar în cazul în care Cancelaria de Stat va prezenta toate actele necesare.

”2. Ministerul Finanţelor va finanţa cheltuielile menţionate pe măsura prezentării documentelor confirmative de către Cancelaria de Stat”, este scris în proiectul hotărârii.

Precizăm că potrivit prevederilor legale, fondul de rezervă este destinat pentru finanţarea cheltuielilor bugetare care comportă caracter de urgenţă, survin pe parcursul anului și nu au putut fi cunoscute pentru a fi prevăzute în bugetul aprobat sau nu există rezerve în bugetele aprobate pentru autorităţile publice.

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (218)

Tematic

Incredibil: Un cortegiu guvernamental s-a oprit pentru a ceda trecerea pietonilor
Tagurile:
delegatie, bani, summit, GUAM


Știrile Zilei