15:45 22 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.57
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Termometru cu mercur

Stare de alertă: Pericol de intoxicație cu mercur într-o grădiniță - Video

© PIXABAY /
Societate
Sa primesc un link scurt
15000

Salvatorii au intervenit într-o grădiniță unde au fost sparte mai multe termometre de mercur.

CHIȘINĂU, 7 nov - Sputnik. În după amiaza zilei de 7 noiembrie, angajații IGSU au fost alertați la o grădiniță de pe strada Nicolae Costin din Capitală, după ce mai multe termometre cu mercur s-au spart. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:58.

La fața locului a fost îndreptat un echipaj CBRN care a efectuat demercurizarea zonei unde a avut loc incidentul. Potrivit IGSU, pătrunderea mercurului pe suprafețe a fost posibil după ce un borcan cu termometre a căzut jos, iar șase din ele s-au spart.

În  încăperea unde a avut loc incidentul nu se aflau copii, aceștia fiind la acel moment într-un alt bloc a instituției. Specialiștii au întreprins acțiuni de îndepărtare a substanței, iar zona a fost curățată.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă oamenii să apeleze de urgență serviciile competente în situații de spargerea a termometrelor cu mercur. În caz de pătrunderea a substanței pe suprafețe este necesar deschiderea ferestrelor și închiderea ușilor pentru a evita intoxicația, dar și pătrunderea vaporilor în alte încăperi. Mai mult, e necesar îndepărtarea copiilor din zona de risc.

Autoritățile sunt în alertă: Detalii privind cazul de intoxicație mortală la Cantemir>>>

Salvatorii nu recomandă colectarea substanței prin utilizarea aspiratorului sau măturii deoarece folosirea acestor metode va mări doza de expunere la vapori.

Tematic

Substanță extrem de toxică adusă în țară - au intervenit ofițerii SIS
Tagurile:
copii, intoxicatie, mercur, termometru


Știrile Zilei