01:49 23 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.12
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Calorifer

Câte blocuri din Capitală sunt conectate la agentul termic: Iată ce spun autoritățile

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
64 0 0

Până în acest moment 97 la sută din blocurile de locuințe din Capitală sunt conectate la căldură.

CHIȘINĂU, 13 nov – Sputnik.  Primăria Chişinău informează că în prezent 97% sau 2665 de blocuri de locuințe din Capitală, din totalul de 2749 de blocuri, conectate la rețeaua centralizată de încălzire, sunt asigurate cu agent termic.

De asemenea, beneficiază de încălzire livrată centralizat toate școlile și grădinițele din oraș. Informații au fost prezentate de viceprimarul Nistor Grozavu, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Astfel, până în prezent, mai rămân neconectate: 19 blocuri de locuințe aflate în gestiune municipală, 35 - gestionate de Asociațiile de Proprietari a Locuințelor Privatizate (APLP), 6 blocuri ale Cooperativelor de Construcție a Locuințelor (CCL) și 24 - case departamentale.

Director general al „Termoelectrica", Veaceslav Eni, a precizat că, potrivit contractului de prestare a serviciului, furnizorul răspunde la solicitarea gestionarului fondului locativ privind conectarea blocurilor de locuințe la încălzirea centralizată.

 „Haideți să găsim soluții acum, pentru ca oamenii să nu înghețe în apartamente din cauza unor președinți de asociații", a subliniat primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

În prezent, agentul termic în Capitală este livrat în funcție de limita de temperaturi: la parametrii de 62˚C la tur și 45˚C la retur. Cantitatea de termie livrată este de 320Gkal/h, iar debitul este de 17 000 m³/h.

Tematic

Atenție: Utilizarea centralelor termice individuale poate fi fatală
Tagurile:
agent termic, capitala, bloc
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei