14:50 21 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Cristina Romanschi - arhivă personală

Cristina Romanschi: Să studiez în Olanda a fost visul meu de pe băncile liceului

© Photo : Arhivă personală
Societate
Sa primesc un link scurt
30401

Cristina Romanschi a oferit un interviul în exclusivitate pentru Sputnik Moldova, în care a povestit despre experiența pe care a avut-o într-o universitate din Olanda.

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Cristina Romanschi a ales să studieze peste hotarele țării. Și-a dorit acest lucru încă de pe băncile liceului așa că știa exact ce va face după ce va susține examenul de Bacalaureat. S-a înscris la mai multe universități din lume, dar a ales, într-un final, să studieze la facultatea de Marketing Internațional în Olanda. Studenta a oferit un interviu în exclusivitate pentru Sputnik Moldova, în care a povestit despre experiența care o trăiește departe de casă, dar și despre dificultățile pe care le are în procesul de studii.

- Cristina, tu îți faci studiile în Olanda. De ce anume această țară?

- Să studiez în Olanda a fost visul meu. Să ajung acolo a fost țelul meu de prin clasa a X - a. Am fost anterior în vacanță acolo și mi-a plăcut mult. Stabilitatea țării m-a atras să studiez acolo. Calitatea studiilor sunt la un nivel foarte înalt.

 

- Ai plecat de acasă după clasa a XII-a. Erai încă un copil. Cât de greu sau cât de ușor ți-a fost să te acomodez într-o țară nouă pentru tine?

-  A fost ușor datorită oamenilor care m-au înconjurat. Am avut noroc să întâlnesc oameni buni care mi-au devenit prieteni și m-au ajutat să mă acomodez. La fel, m-au susținut părinților și iubitul meu.

- Știu că ai o relație deosebită cu mama ta. Cum a trecut ea peste această ”despărțire”?

- Cu mama am ajuns să mă apropii mai mult după ce am plecat. M-am maturizat fiind acolo și am realizat ca mama îmi este cea mai buna prietenă. Mama este o persoană calculată și rar o vad să plângă. Le-am făcut o surpriză părinților și am venit de Paști acasă fără să îi anunț. Mama a început să plângă. A fist un moment emoționant. 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Încercînd să-mi iau zborul ☺️🙈 Vorbind de zboruri, care a fost primul tău zbor, ce destinație avea?☺️

Публикация от Cristina Romanschi (@redlipsblondhair)

- Ce ar trebui să știe tinerii care își doresc să meargă să studieze în Olanda?

- Trebuie să umple buzunarele cu bani pentru că este destul de costisitor să trăiești acolo și să studiez, comparativ cu Moldova. Pregătiți-vă să învățați pe bune, nu superficial. Greșeala majora a sistemului de învățământ de aici este că studenții nu știu să învețe conștiincios.

- Cum sunt priviți tinerii moldoveni în universitățile din afară?  

- Majoritatea oamenilor din Europa occidentală nu au idee unde se află Moldova. Olandezii mai știu, dar și ei - foarte puțin. Deci, nu au nicio părere despre noi.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

At that moment I was flying home, you can read the happiness in my eyes❤️

Публикация от Cristina Romanschi (@redlipsblondhair)

- Tu ești destul de activă pe Instagram. Ai reușit să aduni o comunitate destul de mare acolo. Crezi că aceste cunoștințe acumulate la facultatea de marketing te-a ajutat în vreun fel să îți crești imaginea pe social media?

- Da, studiind marketingul am început să văd totul mai diferit. Într-adevăr, sunt mulțumită că am reușit să adun așa comunitate mare pe contul meu de Instagramul și că am ales anume această profesie.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Люблю показывать зубы😁😁

Публикация от Cristina Romanschi (@redlipsblondhair)

- Intenționezi să revii acasă după ce absolvești universitatea?

- Îmi doresc foarte mult să revin în țara mea, să aplic cunoștințele acumulate pentru dezvoltarea țării mele. Sper să am această posibilitate.

Tematic

Care este unul dintre cele mai populare desene animate în Moldova ?
Tagurile:
vis, Olanda, studii


Știrile Zilei