04:08 28 Noiembrie 2020
În direct
  • EUR20.51
  • USD17.23
  • RUB0.23
  • RON4.21
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
Anul 2019 - Anul Familiei în Moldova (23)
491 0 0

Președintele moldovean, Igor Dodon, a semnat decretul prin care anul 2019 a fost declarat Anul Familiei.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. 2019 a fost decretat drept An al Familiei. Președintele țării, Igor Dodon, a semnat decretul joi și a solicitat Consiliului societății civile de pe lângă președintele Republicii Moldova să prezinte propuneri, în termen de 2 luni, cu privire la modul în care urmează să fie marcat Anului Familiei.

”În luna septembrie curent, în cadrul Congresului mondial al familiei, care s-a desfășurat la Chișinău sub patronajul președintelui țării, am anunțat că anul 2019 va fi declarat An al Familiei”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Autoritățile publice centrale și locale sunt încurajate să desfășoare acțiuni consacrate Anului Familiei, iar reprezentanții mass-media să reflecte pe larg acțiunile care vor fi organizate.

Anterior, președintele a anunțat că ”Viitorul oricărei țări și prosperitatea statului nu depind doar de situația economică, dar și de starea generală a societății, de situația demografică, de tendințele de creștere sau de diminuare a populației, de numărul de familii complete pentru și care au toate condițiile pentru creșterea copiilor”.

Totodată, el a precizat că în 2019 va fi acordat sprijin societății civile care va avea ca obiectiv fortificarea instituției familiei în Republica Moldova.

Тема:
Anul 2019 - Anul Familiei în Moldova (23)

Tematic

Exclusiv: Levan Vasadze, despre adevărata cauză a depopulării Moldovei
Părinții ar putea primi indemnizația paternală și salariul: Vezi de când
Toți părinții trebuie să știe asta: Reprezentantul CMF la ONU, despre educația în familie
Interviu în exclusivitate: Mesaj puternic pentru politicieni și popor
Anunț important făcut de Igor Dodon la Congresul Mondial al Familiilor - Video
Tagurile:
Chisinau, decret, 2019, Dodon, anul familiei

Știrile Zilei