05:30 22 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Bordel

A șantajat-o și a obligat-o să se prostitueze pentru a returna o datorie inexistentă

© AFP 2019 / JOHN MACDOUGALL
Societate
Sa primesc un link scurt
80310

Asta chiar că nu s-am mai auzit: a șantajat o tânără de 19 ani și a obligat-o să se prostitueze pentru o datorie de 8 000 de lei inventată. Iată întreaga poveste relatată de procurori.

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. Un bărbat de 27 de ani, domiciliat în municipiul Chișinău, a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile, fiind învinuit de trafic de ființe umane. Acesta ar fi obligat o tânără să practice prostituția în schimbul unor datorii.

Astfel, în cadrul unei cauze penale, gestionate de către angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Oreganizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, s-a stabilit că, în perioada martie – august 2018, învinuitul a recrutat și a îndemnat o tânără de 19 ani să practice prostituția și să-i transmită banii obținuți, sub pretextul restituirii unei datorii inexistente de 8000 de lei. El a amenințat victima că, dacă refuză să facă acest lucru, atunci va divulga familiei acesteia că în trecut ea a practicat prostituția. El i-a ridicat în mod ilegal actele de identitate ale tinerii.

Urmare a acțiunilor procesuale întreprinse, în data de 15 noiembrie curent, învinuitul a fost reținut în flagrant în municipiul Chișinău, în momentul primirii de la victimă a banilor în sumă de 3000 de lei. 

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 6 la 12 ani.

Tematic

Tânără din Moldova, racolată pentru a practica prostituția
Moldova: Minore implicate în prostituția on-line
Prima jurnalistă care recunoaște public că practică prostituția – FOTO
Tagurile:
Procurori, santaj, Datorie, prostitueze, tanara


Știrile Zilei