11:25 15 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.71
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.71
troleibuz în Chișinău

Coșmar pe linia de troleibuz Chișinău-Trușeni: Iată ce fac oamenii ca să urce – Video

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
433620

Se pare că cele 5 troleibuze cu propulsie autonomă care circulă pe linia 34 Chișinău-Trușeni sunt insuficiente pentru fluxul de pasageri din acea localitate.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Zeci de oameni încearcă disperați, în această seară,  să urce în troleibuzele de pe linia 34 Chișinău-Trușeni.

Corespondenții Sputnik Moldova au filmat cum lumea se înghesuie la ușa troleibuzului fără șansa de a urca.

Se pare că oamenii preferă să călătorească cu troleibuzul decât cu microbuzele de linie, care de asemenea sunt aglomerate în orele de vârf.

Amintim că în data de 19 noiembrie, Primăria municipiului Chișinău a lansat cu mult fast o nouă linie de troleibuz: nr. 34 „Chișinău - Trușeni", care face legătură dintre Capitală și suburbii. Pe linie circulă cinci troleibuze noi, care au fost asamblate la Chișinău, dotate cu propulsie autonomă.

Prezent la evenimentul de lansare a rutei de troleibuz, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a declarat că asigurarea cu transport a satului Trușeni a fost o problemă majoră pentru localitate, din cauza fluxul mare de pasageri spre capitală în orele de vârf.

„Știam despre problema transportului spre Trușeni, fiindcă am vizitat localitatea de mai multe ori în calitate de viceprimar. Astfel, am decis că în mod prioritar, aceste 5 troleibuze noi vor fi puse pe linia Chișinău - Trușeni", a menționat el.

La rândul său, Dorin Ciornîii, șef al Regiei transport electric Chișinău, a precizat că noile unități de transport circulă între orele 05:35 - 22:00, cu un interval de 10 minute în orele de vârf. Troleibuzele circulă cu autonomie (fără rețea de contact) de la Calea Ieșilor până la str. 27 August din comuna Trușeni. Costul  proiectului este de 1,2 milioane de euro.

Unităţile de transport de pe linia nr. 34 au o autonomie de 20 km, consum redus de energie, sistem de aer condiționat, podea joasă și rampă de acces pentru persoanele în scaun rulant. Linia nr. 34 este cea de-a cincea linie de troleibuz pe care circulă unități cu propulsie autonomă. Anterior au fost lansate alte patru rute, care asigură legătura dintre centrul orașului și Aeroportul Internaţional Chişinău, comuna Stăuceni, dar și orașul Sângera. Cea de-a patra linie de troleibuz leagă cartierul Petricani (sect. Râșcani) și sectorul Buiucani al Capitalei.

 

Troleibuzele de pe linia nr. 34, „str. Ciuflea - comuna Trușeni", circulă conform următorului itinerar:

Tur: str. Ciuflea - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Calea Ieșilor, statul Trușeni (str. 27 August);

Retur: statul Trușeni (str. 27 August) - Calea Ieșilor, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Ciuflea.

Tematic

Așa nu se mai poate: Fapta rușinoasă a unui șofer de troleibuz - Foto
Pentru cei cu nervii de fier: Video cu momentul ciocnirii dintre un troleibuz și o mașină


Știrile Zilei