13:08 07 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.64
  • RUB0.24
  • RON4.17
  • UAH0.68
Societate
Sa primesc un link scurt
345710

Stați în ambuteiaje ore în șir? Iată cum puteți folosi acest timp util, în așa fel încât să nu irosiți timpul în zadar.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Stați în ambuteiaje ore în șir? Puteți folosi acest timp, de exemplu, pentru a plăti online taxa pentru folosirea drumurilor. Începând cu această săptămână, șoferii pot achita online taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice (MPay).

Pentru a simplifica modalitatea de plată, Agenția de Guvernare Electronică a realizat un model funcțional, rapid și sigur de plată online a taxei pentru folosirea drumurilor similar taxei pentru grădinițe. Plata taxei pentru folosirea drumurilor poate fi efectuată doar de către deținătorii mijloacelor de transport înmatriculate în Republica Moldova.

Pentru a achita plătitorul trebuie să acceseze serviciul https://mpay.gov.md/Services/ Service/TFD01, să completeze datele necesare pentru procesarea plății, cum ar fi datele autovehiculului (tipul, marca, VIN), datele posesorului autovehiculului și domiciliul, inclusiv să calculeze și să indice suma taxei propriu-zise.

După achitarea taxei, plătitorul este încurajat să păstreze confirmarea plății online pentru a o prezenta în caz de necesitate la stațiile de testare auto.

Prin intermediul serviciului MPay pot fi achitate circa 90 de servicii publice, taxe, impozite, amenzi.

Tematic

Din 9 octombrie, mașinile din Transnistria vor putea trece hotarul Republicii Moldova
Ai o mașină care a fost dată în căutare. Vezi ce ți-au pregătit autoritățile
Tagurile:
Șofer, mașină


Știrile Zilei