00:20 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Cătușe

Iată cum o tânără din Ucraina îi înșela pe bătrânii din Moldova – Povestesc procurorii

© Sputnik / Виталий Белоусов
Societate
Sa primesc un link scurt
212 0 0

O cetățeană a Ucrainei a fost trimisă în judecată după ce a înșelat mai mulți bătrâni din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 26 nov — Sputnik. O cetățeancă a Ucrainei riscă să fie condamnată în Republica Moldova pentru o serie de furturi, jafuri, escrocherii, precum şi pentru trecerea ilegală a frontierei. Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a acesteia în judecată, anunță Secţia Relaţii Publice a Procuraturii Generale într-un comunicat de presă.

Inculpata este acuzată de procurori că, în luna august a acestui an, ar fi profitat de neatenția unor vârstnici, pe care, prin înşelăciune, i-ar fi deposedat în total de peste 37 de mii de lei.

Potrivit probelor acumulate de oamenii legii, femeia ar fi comis trei fapte penale cu mod de operare asemănător în raionul Glodeni. Acesta se recomanda ca fiind venită din partea copiilor bătrânilor, care munceau peste hotare. Ulterior, urmărind unde victimele își păstrau economiile, profita de primul moment de neatenţie din partea acestora şi le însuşea toţi banii, după care dispărea.

Inculpata ar fi înșelat în condiții similare şi un bătrân din Străşeni, de la care a furat 5 mii de lei, pe numele ei fiind pornit un dosar pentru escrocherie.

Totuşi, procurorii nu exclud că victime ale acesteia ar putea exista şi în alte localităţi, pe care le îndeamnă să nu ezite să se adreseze organelor de drept.

Învinuita, în vârstă de 32 de ani, este originară din regiunea Doneţk, nu este angajată în câmpul muncii şi la momentul comiterii crimelor se afla ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, trecând ilegal frontiera de stat prin eludarea de la controlul vamal.

În cadrul audierilor, aceasta şi-a recunoscut parţial vinovăţia în comiterea infracţiunilor imputate, o parte din banii furați fiind recuperați în cadrul percheziţiei corporale a învinuitei.

În prezent, aceasta se află în arest, iar dacă vina ei va fi demonstrată, ea riscă până la 7 ani închisoare.

Tematic

Crimă odioasă: Un polițist și mama sa l-au lăsat fără casă pe un om bolnav psihic
Crimă oribilă în Capitală: Un polițist și-a ucis soția și a aruncat cadavrul la gunoi
Șocant: Frații suspectați de dublă crimă, lăsați în libertate
Tagurile:
batrani, tanara, hotiei, furt, Ucraina
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei