22:43 17 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.48
  • USD18.18
  • RUB0.28
  • RON4.34
  • UAH0.69
Iarnă

Schimbare importantă pentru șoferii care plătesc taxa de drum

© Sputnik / Igor Vzorov
Societate
Sa primesc un link scurt
3093 0 0

Din noiembrie, taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova poate fi achitată online.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță că, din luna noiembrie, taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova poate fi achitată on-line, prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice (MPay).

În acest scop, Agenția de Guvernare Electronică a realizat un model funcțional, rapid și sigur de plată online a taxei pentru folosirea drumurilor similar altor taxe. Aceasta poate fi efectuată doar de către deținătorii mijloacelor de transport înmatriculate în Republica Moldova.

Pentru a achita, plătitorul trebuie să acceseze serviciul mpay.gov.md și să completeze datele necesare pentru procesarea plății, cum ar fi datele autovehiculului (tipul, marca, VIN), datele posesorului autovehiculului și domiciliul,  inclusiv să calculeze și să indice suma taxei propriu-zise.

Șoferii din Moldova pot face asta chiar în mașină>>>

După achitarea taxei, plătitorul este încurajat să păstreze confirmarea plății online pentru a o prezenta în caz de necesitate la stațiile de testare auto.

Actualmente, prin intermediul serviciului MPay pot fi achitate: impozitul pe avere, impozitul pe bunurile imobiliare, formularele tipizate fiscale, taxa de eliberare a patentei de întreprinzător, impozitul pe venit, obligații fiscal (SCITL) și taxa pentru folosirea drumurilor.

Tematic

Din 1 octombrie, șoferii de taxi vor fi obligați să activeze conform unor noi reguli
Șoferii din Moldova vor avea două permise de conducere
De săptămâna viitoare, șoferii din Moldova vor fi opriți de poliție dacă nu vor face asta
Tagurile:
șoferi, mașini, taxa de drum


Știrile Zilei