04:41 21 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Viscol, polei, drum, ninsoare - Imagine simbol

Util: Cetățenii vor fi informați în regim online despre starea drumurilor pe timp de iarnă

© Photo : Inspectoratul de Patrulare
Societate
Sa primesc un link scurt
78 0 0

„Oamenii trebuie să cunoască pe ce drumuri se lucrează și cine este responsabil de starea acestora”, a menționat Pavel Filip.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Pregătirea drumurilor din țară pentru perioada de iarnă și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru a îmbunătăți condițiile de circulație în sezonul rece au fost discutate la Guvern.

Premierul Pavel Filip a menționat importanța conlucrării permanente dintre autorități și informarea continuă a cetățenilor despre practicabilitatea drumurilor.

„Oamenii trebuie să cunoască pe ce drumuri se lucrează, care este starea acestora, dar și cine sunt responsabilii, astfel încât atunci când apare o problemă fiecare să știe la cine exact se poate adresa”, a menționat premierul.

În acest sens, va fi lansată o aplicație online prin care cetățenii vor fi informați despre condițiile de circulație pe drumurile naționale, dar și vor putea vedea cine din administrația publică locală sau centrală este responsabil pentru fiecare regiune.

Totodată, va rămâne activ 24/24 Centrul de monitorizare, care în acest an și-a început activitatea pe de 17 noiembrie. De aici vor fi gestionate lucrările de deszăpezire, dar și activitatea serviciilor specializate. Pentru a asigura o mai bună monitorizare a utilajelor rutiere antrenate în curățarea drumurilor, prim-ministrul a propus dotarea tuturor unităților cu sisteme de monitorizare prin satelit (GPS).

De asemenea, în scopul îmbunătățirii condițiilor de circulație, va fi aplicat „Ghidul privind întreținerea drumurilor publice pe timp de iarnă”.

Acesta prevede modalitatea de interacțiune dintre instituțiile responsabile și autoritățile publice în cazul anunțării codurilor meteorologice.

În context, Pavel Filip a evidențiat necesitatea menținerii unui dialog activ cu APL pentru a gestiona eficient situația pe drumurile naționale și locale, subliniind că o atenție sporită urmează a fi acordată  traseelor școlare, pentru a asigura deplasarea elevilor la instituţiile de învăţământ.

În acest an, pentru executarea lucrărilor de deszăpezire şi distribuirea materialului antiderapant pe drumurile publice vor fi antrenate peste 500 de unităţi și vor fi folosite aproximativ 15 mii de tone de sare.

Pentru mai multe informații despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-ul www.asd.md sau pot apela la numerele de contact 022-22-55-30 și 060477117.

Tematic

Pavel Filip: Numărul celor care primesc peste 2000 lei pensie s-a dublat
Pavel Filip tete-a-tete cu Viorica Dăncilă. Ce au discutat cei doi premieri
Tagurile:
iarna, drumuri, regim online, Aplicatie, cetateni, Pavel Filip, Moldova


Știrile Zilei