17:09 26 Martie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.27
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.64
Fotografie simbol: Incendiu

Îngrozitor: Iată câți oameni au ars de vii ori s-au intoxicat mortal de la început de an

© Photo: Facebook / IGSU al MAI
Societate
Sa primesc un link scurt
129 0 0

În ultimele 24 de ore, două persoane au decedat în incendii în două raioane ale țării noastre.

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență  al MAI, primul caz a avut loc în satul Abaclia, raionul Basarabeasca.

În dimineața zilei de ieri salvatorii au fost alertați pentru a interveni la lichidarea unui incendiu într-o construcție auxiliară a unei case de locuit. În timpul lichidării incendiului, salvatorii au depistat cadavrul carbonizat a unui bărbat în vârstă de 61 de ani.

Flăcări
Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI

În urma arderii a fost afectat interiorul construcției cu suprafața totală de 24 de metri pătrați.

Cel de-al doilea caz în care a fost necesară intervenția pompierilor a fost înregistrat ieri, în satul Jora de Sus din raionul Orhei. Potrivit IGSU, incendiul a izbucnit într-o casă de locuit. Ajunși la fața locului, pompierii au reușit să lichideze focul în cel mai scurt timp, iar în interiorul casei a fost depistat cadavrul proprietarului în vârstă de 71 de ani.

Potrivit primelor informații, incendiul s-a produs după ce o plapumă  de pe cuptor a mocnit, iar proprietarul se presupune s-ar fi intoxicat cu produsele arderii și fum. Cauza, circumstanțele, dar și prejudiciile materiale în ambele cazuri urmează a fi stabilite ulterior.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare în timpul rece a anului. Pentru a evita tragediile cetățenii sunt rugați să fie foarte prudenți în timpul utilizării surselor de încălzire și la exploatarea canalelor de evacuare a fumului. În caz de defecțiune a acestora, este indicat reparația urgentă și folosirea acestora doar după verificare.

Potrivit IGSU, de la începutul anului, în Republica Moldova s-au produs 1558 de incendii în urma cărora au decedat 99 de persoane.

Tematic

Incendiu devastator în Italia: Populația este în pericol
Groaznic: Valori istorice și culturale, distruse de flăcările unui incendiu - Video
A ars casa unei îndrăgite interprete de muzică populară - incendiu violent (VIDEO)
Tagurile:
situatii exceptionale, incendiu, carbonizat, ars de vii
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei